Cerazette

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy a cerazette gyógyszer mellet normális e ha egyáltalán nem jön meg a vérzésem vagy ez olyan mellékhatás amit kezeletlen kéne.Válaszát előre is köszönöm.Egészségben gazdag Békés boldog új évet kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A gyógyszert a terhesség megelőzésére alkalmazzák. Kis mennyiségben tartalmazza az egyik női nemi hormont, a progeszteron típusú dezogesztrelt. Ezért hívják csak progeszteront tartalmazó tablettának. Ellentétben a kombinált tablettákkal, a csak progeszteront tartalmazó tabletta a progeszteron mellett nem tartalmaz ösztrogén hormont.

A legtöbb csak progeszteront tartalmazó tabletta elsősorban úgy fejti ki hatását, hogy megakadályozza a hímivarsejt bejutását a méhbe, de nem minden esetben akadályozza meg a petesejt érését, amely a kombinált tabletták elsődleges hatása. Abban különbözik a legtöbb csak progeszteront tartalmazó tablettától, hogy olyan adagban tartalmazza a hatóanyagot, amely a legtöbb esetben elég magas ahhoz, hogy megakadályozza a petesejtérést. Ennek következtében rendkívül hatékony fogamzásgátló hatást biztosít.

A kombinált tablettával ellentétben olyan nők is szedhetik, akik nem bírják szedni az ösztrogént vagy szoptatnak. Az egyik hátránya, hogy szedése során rendszertelen időközönként hüvelyi vérzés fordulhat elő. Az is előfordulhat, hogy a vérzése teljesen ki is maradhat.

Kérdés: 2015. december 28., 14:59; Megválaszolva: 2015. december 28., 23:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse