Mi okozhatja rosszullétemet?

Körübelül egy hónapja jelentkeztek a problémák. A pulzusom 95 és 130 között mozog, nagyon lefáraszt, szédelgek, sokszor úgy érzem mintha elájulnék, munkabírásom nagyon leromlott, koncentrációs nehézségeim vannak, nehezen megy a mindennapi élet, nagyon oda kell összpontosítani, hogy bármilyen egyszerű dolgot el tudjak végezni. Sokszor bedugul a fülem vagy pattog. Éjszakai alvászavarom nincs, hat órát minimum alszok minden nap de fáradtnak érzem magam egy hétvégi 9 órás alvás után is. Éjszakázni épp ez miatt nem szoktam illetve tudok. A kezemen az ujjaim elég hidegek főleg a jobb oldalon, a csuklóm szokott megfájdulni vagy zsibbadni és néha a bokám, a jobb oldalon erősebben érzem. A hajam hullik és állandóan fáradtnak érzem magam. Jobb kezem ekcémás lett. A háziorvos elküldött egy laborvizsgálatra, ahol a vasam 6 lett a 10-30 as intervallumban, valamint a HDL-koleszterin magasabb 1.81 a 1.03- 1.55 intervallumban, CRP 11.8 az 5-ig terjedő intervallumban, valamint MPV kicsit alacsonyabb, lymphocita % granulátom 15.9 a 20-40 interv., a neutrophyl % granulátom pedig 74.6 40-70 intervallumban. Kardiólogushoz mentem, aki csinált ekgt, ultrahangot semmilyen szervi problémát elváltozást nem észlelt. Felraktak egy ekg holtert, aminek csatolom az eredményét, de gyakorlatilag az orvos azt mondta, hogy mivel éjszaka lemegy a pulzusom a normál értékre menjek el pszichológushoz, mert biztos magánéleti és munkahelyi problémáim vannak és túl stresszes az életem, hogy amint felkelek el kezd járni az agyam és a gondolataim viszik fel a pulzust és szedjek concort rendszeresen. Ezt a választ nem tudom elfogadni, mert én úgy érzem, hogy inkább attól megy fel a pulzusom, hogy elkezdek mozogni a fekvő állapotból. Semmilyen stressz hatás nem ért az utóbbi időben, ami felzaklatott volna, nem mondom, hogy nincsenek problémáim de azok mindenkinek vannak, egészséges két szép kis gyerekem van, megélhetési problémánk sincs és a férjemmel sincs problémám, munkámat ráadásul javarészt otthon végzem, könyvelek. Nekem ez a mindennapi életem és eddig nem okozott problémát, pedig voltak nekem is stresszes időszakaim. Szeretném a kiváltó okot megszüntetni és nem gyógyszerrel megoldani a problémát ha lehetséges.Egyébként amikor bármilyen stressz hatás ér felmegy a vérnyomásom és hasmenésem lesz, egyébként pedig székrekedéses vagyok. Egy éve körülbelül pajzsmirigy gyulladásom volt, ami gyógyszer nélkül rendeződött (szakorvos kontrollálta) és ennek következtében felszedett kilókat szép lassan sikerült leadnom. Nőgyógyászatilag minden rendben van egy hónapja voltam kontrollon, de egyvalamire nem tudott az orvosom választ adni, hogy a a meleg víz hatására, fürdés után folyik a vizeletem és nem is érzem az ingert csak egyszerűen kifolyik. A második császárom után kb. egy hétig nem tudtam üríteni a hólyagom az epidurális érzéstelenítés miatt. Ezek a problémák után és hogy számomra megnyugtató választ nem kaptam el kezdtem gondolkodni, hogy nem örököltem e esetleg bármilyen betegséget édesanyámtól, aki 30 éve halt meg nyirokrendszeri rákban, de igazából nagyon későn vették észre a betegségét hiába ment orvoshoz félrekezelték, sokáig azt hitték mumszos. Nem tudom, hogy mit tegyek csak egy valamitől félek, nehogy nekem is olyan betegségem legyen, ami már kezelhetetlen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza fáradékonyság témában

Kedves Kérdező!

Panaszai igen szerteágazóak, de összességében komolyabb problémát a leírtakból nem érzékelek. A magasabb pulzusszám kardiológiai okát sikerült kizárni, említi, hogy a pajzsmirigy működését is kontrollálták. Amennyiben mostanában nem lett volna TSH vizsgálata, akkor javasolnám ezt elvégeztetni. Egyébként a magasabb pulzusszámot stressz, feszültség, szorongás is okozhatja. Ezt támasztja alá a magasabb vérnyomás és a hasmenés is. A Concor a magasabb pulzusszámot hatékonyan csökkenti, ha rendszeresen 100- 130 pulzusszámot észlel percenként, akkor ennek szedése indokolt lehet. A fülpattogás hátterében állhat, egy korábbi gyulladás, légtelen dobüreg vagy fülkürt, remélhetőleg ez idővel megoldódik. Az alacsony szérum vas miatt vaspótlást javasolnék, háziorvosával beszélje meg. A magasabb CRP hátterében bármilyen gyulladásos, fertőzéses eredet lehet, önmagában erről véleményt mondani nem lehet. A vizelettartási panasz miatt pedig keressen fel urológus szakorvost. Összefoglalva a leírtakat az eddigi vizsgálatok eredményei alapján nekem is úgy tűnik, hogy panaszai egy részének hátterében elsősorban lelki ok keresendő.

Kérdés: 2015. november 11., 13:31; Megválaszolva: 2015. november 24., 17:42
Kérdések és válaszok: Egyéb
Fáradékonyság
Tisztelt doktornő! Kb. 2 hete fáradékonyabb vagyok a megszokottnál, 3 hete náthás voltam viszont ma ismét hőemelkedésem volt, fáj a fejem is néha...
2 éves kisunka
Üdvözletem! A kisunokámról van szó, 2 és féléves kisfiú. Nem szeretném a szűlőket az aggodalmammal idegesíteni, azért szeretnék így...
Légúti fertőzés?!
Üdvözlöm! 2 héttel ezelőtt arra ébredtem, hogy nagyon fáj a fejem és szédülök, de ez a szédülés inkább annak az érzetét keltette, mintha...
Stressz, fáradékonyság, bőrhibák
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az utóbbi fél évben szinte állandóan levert, és fáradékony vagyok, olykor feledékeny, illetve nagyon gyakran fáj a fejem...