Nem érdemes reménykedni?

Kedves Doktor Úr! Augusztus 21-én volt az utolsó menszeszem. Ciklusaim a tabletta abbahagyása óta 28 - 36 nap. Tehát nem egy svájci óra. Terhességi tesztem pozitív. Múlt héten az Uh-on nem láttak petezsákot. Azt mondták, valószínű nincs meg a terhesség, de lehet, korai még a vizsgálat. Hcg szintem (nem tudom van különbség a béta hcg és a sima között? A vérvételnél nem tudták a választ.) 1095 U/L azt mondták alacsony) volt október 6-án. 8-án voltam ultrahangon 2 mm-es petezsák látszódott méhen belül. Azt mondta az orvosom, hogy vagy méhen kívüli terhessegem van, vagy a méhen belül el fog halni. Elküldött újabb vérvételre, ma este tudom meg az eredményt. Azt az instrukciót kaptam, hogy ha csak egy kicsit emelkedett, akkor hétfőn kórházba kell mennem. Van arra esély, hogy később fogant meg és 1-2 héttel fiatalabb a terhesség vagy tényleg felesleges reménykedni, ahogy már mondták, mert ezek annyira rossz eredmények? Köszönettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A fogantatás napja lehetséges később, nem pontosan a középidőben.

A hCG eredmény birtokában, a terhesség igazolása szükséges ultrahang vizsgálattal is.

Csökkenő hCG érték sikertelen terhesség mellett szól, emelkedő érték a terhességet igazolja. A kvalitatív ("pozitív" vagy "negatív" eredményt adó) hCG-teszteket rutinszerűen használják a terhesség diagnózisának megerősítésére. A kvantitatív (számszerű adatot adó) hCG-teszteket a vérben található (gyakran béta-hCG-nek is nevezett) hCG mennyiségi meghatározására használják. Az orvos kérheti a vizsgálatot méhen kívüli vagy mola terhesség diagnózisának felállításához, illetve monitorozásához.

Nem terhes nőknél a hCG-szint általában a kimutathatósági határ alatt van. A terhesség korai szakaszában a hCG-szint gyorsan nő: a vér hCG-szintje 2-3 naponta megduplázódik. Méhen kívüli terhesség esetén a duplázódási idő megnyúlik. Ugyancsak megnyúlik a duplázódási idő mola terhesség esetén, sőt ekkor a hCG koncentrációja akár csökkenhet is. A hCG koncentrációja hirtelen lecsökken a magzat elvesztését követően is. Ha ekkor a hCG koncentrációja nem csökken a kimutathatósági határ alá, ez azt jelzi, hogy hCG-t termelő szövet maradt a méhben, amit el kell távolítani.

Kérdés: 2015. október 09., 10:05; Megválaszolva: 2015. október 10., 18:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse