conisatio?

Tisztelt Doktor Úr! Idén májusban a citológia eredményem: P3 CIN II HPV gyanú. Júliusban pedig HPV pozitív HR 16, és a citológia: P2 CIN I. Kérdésem: 27 éves vagyok, van-e értelme műteni? Orvosom szerint vágjunk bele, én nem merem. Miért javasolja ezt vajon? Úgy tűnik, hogy javultam, akkor most mégsem? Attól félek, hogy mivel még nem szültem, esetleg feleslegesen okozok problémát magamnak, (gondolom a heg megmarad és az már nem ugyanolyan, mint egy meg nem műtött méhszáj) Vagy tévedek? Mit eredményezne (ami kellemetlen) egy ilyen műtét? Kérem, tanácsoljon valamit, nagyon félek elhamarkodni a dolgokat. Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel, K Ági

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Gyermekvállalási szándék esetén a leírtak alapján a várakozás megengedett.

3 hónap múlva a cytológia ismétlése javasolt.

A méhnyakon végzett műtét, a méhnyak szüléskor való tágulását befolyásolhatja,

Kérdés: 2015. szeptember 15., 18:40; Megválaszolva: 2015. szeptember 15., 21:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse