hormonvizsgálat vetélést követően

Tisztelt Doktor Úr! Három egészséges gyermekem van, 41 évesen szeretnék még egy babát. Két alkalommal próbálkoztunk, azonnal sikerrel is jártunk, bár mindkét alkalommal a 6. ill. a 7. héten elvetéltem. Orvosom a 21-23. napi hormonvizsgálatra küldött. Kérdésem, hogy ezt a vizsgálatot a vetélést követően milyen korán lehet elvégeztetni Ön szerint? (augusztusban vetéltem) Több helyen olvastam, hogy egy ciklus során 2x, akár 3x is végeztetik ezt a vizssgálatot, csodálkozom, hogy nekem csak a 21-23. napi vérvételt írták elő. Mi lehet Ön szerint ennek az oka? Köszönöm válaszát, szép napot kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A menstruáció első napját követő 21-23.napon végzett hormon vizsgálat a terhesség lehetőségét vizsgálva, a progeszteron hormon szintre irányul, mely a peteérést jelezheti.

A petefészek működés vizsgálata a menstruáció 3.5.napja között lehetséges.

A sárgatest hormon, progeszteron hormon vizsgálata a terhesség létrejöttének lehetőségét méri fel.

Kérdés: 2015. szeptember 01., 08:50; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 21:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse