5 éve megoldatlan

Tisztel Doktor Ur! Igyekszem röviden és tömören megfogalmazni a minket érintó problémát! Páromnál (23 éves) 2010.11. hónapjában jelentkeztek a legelső tünetek, miszerint erős alhasi fájhdalommal került kóórházba. Ekkor az ultrahangos vizsgálat során, még semmi érdemleges információval nem tudtak szolgálni,. 2011.08 hónapjában szintén erős alhasi fájdalommal fordult orvoshoz, ekkor a méhkürt és petefészek idült gyulladását diagnosztizálták. Erre Dalacint, cataflamt, illetve exacylt irtak fel. Ezek csak időszakosan kezelték a problémát. 2011.11 hónap: Az előbbiekben emlitett panaszokkal került be ujfent a nőgyógyászati osztályra, ahol most hüvely heveny gyulladást álapitottak meg. Ekkor: Dalacin, hüvelykrém, i­lletve Cifloxin 500 irtak fel.Itt szintén időszakosan elmultak a tűnetek. 2012.02 hónapja: Ujfent az emlitett panaszokal került ba a nőgyógyászatra, ekkor csináltak egy hasi ultrahangot, ahokl a bal oldali petefészekben 27mm-es echomentes kélet ábrázolodott, benne kissebb cysták. Ekkor Klion, illetve a Klion D100 hüvelytabletát irtak fel, maga a diagnozis szintén hüvely heveny gyúlladásról szólt. 2013.05 hónapjában párom önkéntes alapon megkerresett az elöbbiekben emlitett panaszokkal egy magán szakorvostz, ahol 44 mm-s cystát talált a bal oldali petefészekben. Ekkor: Sumamed-S500, CNS kup, Pimafucort krém; utókezelésnek pedig Vitagyn C hüvelykrém, yasminelle volt javasolt. 2013.11 hónapja: Krónikus alhasi fájdalmak, folyásos panaszok.Diagnozisok megnevezése: Hüvely heveny gyúlladás, Cystitis acuta! Ekkor a Cifrán szedése volt javasolt. 2013. szintén 11. hónapja, a vizelet vizsgálat az alábbi eredményt hozta: Ureaplazma urealyticum tenyészett ki. Ekkor Tetracyclin szedése volt javasolt. Aztán 2013 12 hónapja: Elhúzodó alhasi fájdalom, bő folyás miatt jelentkezett újra kivizsgálásra. Vérzés nem volt, viszont túros fluor megálapitásra kerűlt. Diagnozis: Krónikus alhasi fájdalom /Pelvic Pain/; Candidiasis, vulvovaginalis. Ekkor Klion, Azithromycin 500 mg, CNS kúp alkalmazása volt javasolt. 2014.06 hónapja: A reggeli órákban vizelés közben, hirtelen jelentkező erős bal oldali fájdalmak jelentkeztek. A balo oldali petefépszekben kifejezetten tömeges adnex tapintható. Rendkívül bő sárgás zöldes habos fluor. Dg.: Perimetritis chr. Kolpitis, Mittelschme­rtz. Diagnozis: Acut parametritis es medencei cellulitis. Ekkor felírtak: Augmentin duo, Supplin, Klion D100. 2014.07 hónapjában a korábbi panaszok megszűntek, utána fehér darabos folyás kezdödött. Diagnozis: Hüvely heveny gyúlladás. Gyógyszerek: Piamficin hüvelykup és krém. 2014.11.hónapjában bal oldali alhasi fájdalommal kerűlt újfent kórházi kezelésre. Ekkor a diagnozis: Interstitialis cystitis (idült) ; Akut parametritis és medencei cellulitis. Gyógyszerek: doxycyclin Al 200;Supplin; Klion D100, Nospa, Algopirin. 2014.szintén 11. hónapja, itt viszont már urologiai szakrendelésre küldték, ahola diganozis: az alhasi egyéb részeire lokalizált fádalom, és egyéb idűlt cystitis kerűlt megálapitásra. Ekkor ciprinál 500 gyógyszerallergia derúlt ki. Antibiotikumos kezelés volt javasolt: DoxyciclinSupoplin inekcios kezelés. 2015.01 hónapja: Hüvefolyás volt panaszolt. Diagnozis: Az alhas egyéb részeire lokalizált fájdalom, egyéb idült cystitis, baktériumfe­rtőzések, immunhiány! Mikrobiologiai vizsgálat soránCandidat mutattak ki. A mai nappal is fent állnak az elöbbiekben 5 évre visszamenőleg leírt panaszok, és ezek mellé néha nehéz légzés, fáradékonyság, szédülés, hányinger is társult. Na most ahogy az a leírtak alapján is látszik, minden kezelés csak időszakonsan és felületesen kezelte, illetve oldotta meg a panaszokat. Mostmár ott tartunk, hogy fogalmunk sincs, hogy hova és kihez lehetne fordulni, hiszen ez már elképesztőhogy 5 év leforgása alatt nem sikerűl kikezelni, és ugyanugy visszatérnek a panaszok. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy ahogy a párom, ugy Engem is kezelni kell. Az kérésünk a következő: Ön szerint milyen kezelés.vizsgálat lehetne eredményes, mert nagyon megkeseriti ez az életünket, és már tényleg tanácstalanok vagyunk! Válaszát ezúton is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A gyulladás kezelése szükséges, minimum 12-14 napos kezelés és a partner kezelése is tanácsos.

A visszatérő gyulladás oka a nem kellő ideig való kezelés, valamint a partner külön kezelésének elmaradása lehet.

Természetesen a gyulladás kikezelése nem örök életre szól, azonban a kellő kezeléssel előfordulási gyakorisága csökkenthető.

Keressenek fel bőrgyógyászati vagy nőgyógyászati szakrendelést.

Kérdés: 2015. augusztus 15., 15:24; Megválaszolva: 2015. augusztus 16., 21:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...
Tüdő Ct Eredmény
Vèrkèpem elemzese
PostCovid véreredmény eltérés
Gyomorpanaszok