mirigyaszimmetria

Tisztelt Doktor Úr! A következőben szeretném ha megírná a véleményét: Ma voltam mammográfiai vizsgálaton. a leleten a következő szerepel: Mindkét emlő közepes fokban zsírosan átalakult. A restállomány szabályos szerkezetű, a bal külső-felső negyedben kissé kiterjedtebb. Ezen belül kóros körülírt képlet, malignitás gyanúját keltő jel egyik oldalon sem látszik, sem a röntgen felvételeken sem az ultrahang vizsgálat során. Az axilliákban kóros nyirokcsomó nem ábrázolódik ki. Vélemény: a leírt mirigyaszimmetria miatt fél év múlva a bal emlő kontrollja javasolt. Mi a mirigyaszimmetria? Milyen következményei lehetnek? Van mitől félnem? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A mirigy aszimetria az emlő mirigyes állományának eltérő mennyiségét jelenti. Az emlő mirigyei a tejtermelésében vesznek részt.

Kóros a leírásban nincs, ennek semmilyen következménye nincs, félelemere nincs ok.

Ismételt vizsgálatot javasolnak, ez abiztonságnak szól.

Kérdés: 2015. augusztus 14., 13:57; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 22:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse