• enyhe hónalj sárgaság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr! Másfél éve emésztési próblémáim vannak. Bűzös zsíros széklet-em van és puffadok. A vizsgálati eredményeim negatívak lettek. Vérvétel, vizelet, UH, CT, széklettenyésztések mind negatív. Laktóz, fruktóz intolerancia és lapos keményítőterhelés let amire Kereont kaptam de az sem segít. Észrevettem, hogy enyhén sárgás a hónomaljánál a hajlat. Azt szeretném kérdezni, hogy ez miért lehet? A májamban csak hemangioma van mást nem láttak sem az UH-n sem a CT-n. Mi okozhatja ezt az enyhe sárgaságot a hónom aljánál és a szemhéjamnál ahol narancsos színű kicsit? Vérkép negatív! Amikor az UH-z csinálták akkor is jelen volt ez az enyhe sárgaság, de csak nagyon enyhén. Segítségét köszönöm László

        Dr. Plósz János válasza a sárgaság témában

        A bőr ilyen jellegű elszíneződése vagy túlzott karotin-bevitelre (sárgarépa, sütőtök) vagy túlzott A-vitamin bevitelre utalhat, esetleg fokozott bőr-újraképződéssel járó betegség tünete lehet, nincs kapcsolata a májjal. A lapos keményítőterhelést vékonybél bakterialis kontamináció is okozhatja, ennek diagnosztizálására H2 kilégzési teszt alkalmas.


        Kérdés: 2015. augusztus 06., 08:36; Megválaszolva: 2015. augusztus 07., 12:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: