Újszülöttkori sárgság

Tisztelt Doktornő! Kisfiam most 6 hetes, a szemfehérje még mindig sárga, a testfelüleletét nem találjuk sárgának. 4 hetesen a GGT értéke 104, a totál bilirubin 154 umol/l, a konjugált bilirubin 9 umol/l. A vizelet teljesen negatív. (A kórházban négy naposan 168 umol/l volt a sebi értéke.) Anyatejes baba, az anyatejen kívül mást nem kap. A kisbabám vércsoportja A RH +, az enyém A RH -. Érdeklődnék, hogy meddig húzodhat a sárgaság? Ezek az értékek mennyire kórosak? Érdemes-e felfüggeszteni egy ideig az anyatejes táplálást? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a sárgaság témában

Kedves Kérdező! A sárgaság 2 hónapos korig is elhúzódhat. Ahogy leírja az értékeket szépen csökken a sárgaság és a testén sem látható már, ez kifejezett javulást mutat. Az anyatejes táplálást nem javaslom felfüggeszteni (bár az utóbbi időben igazolták, hogy az anyatejes babáknál a sárgaság elhúzódóbb lehet), sőt ha minél gyakrabban eszik a baba, annál több széklete fog termelődni és azzal együtt pedig a sárgaságért felelős festékanyag ürülni fog. Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2010. július 08., 21:03; Megválaszolva: 2010. július 12., 19:48
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél