HSG vizsgálat utáni vérzés

Tisztelt Doktor Úr! 12 napja volt HSG vizsgálatom, mert babát szeretnénk. A vizsgálatot a ciklus 10. napján végezték. Eléggé fájt. Az utána következő 2-3 napban csak kevés rózsassín vérzésem volt, amiről hallottam, hogy normális, mert a méhszáj ilyenkor megsérül. A vizsgálattól számított 3. napon viszont elkezdtem vérezni, mintha menstruálnék. A hasam is néha enyhén begörcsölt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális, hogy még a vizsgálat után ennyi idővel a 12. napon is vérzek? Vagy esetleg lehetséges, hogy a HSG vizsgálat miatt ennyivel előbb megjött a menstruációm? Voltam ez ügyben már három nőgyógyásznál, oda is visszamentem, ahol a vizsgálatot végezték, de nem kaptam választ a vérzésem okára. Ultrahanggal megnéztek, de nem találtak sérülésre utaló nyomot, és még mindig nem tudom, hogy mi a vérzés oka. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza egyéb témában

A HSG vizsgálat utáni vérzés nem szokványos. A beavatkozás után néhány napos színes folyás lehetséges.

A vizsgálat után a sérülést, gyulladást kell kizárni. Ahogy leírta ez megtörténhetett, így a vérzés oka hormonális lehet.

Ismételt nőgyógyászati szakvizsgálat az tanácsos. Megelőzési céllal antibiotikum kezelés, valamint a ciklus zavar rendezése jön szóba.

Kérdés: 2015. július 26., 14:26; Megválaszolva: 2015. július 26., 20:54
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...