megszakitott közösülés

Szeretnék érdeklödni hogy Ön szerint biztonságos e ugy a megszakitott közösülés ha csak 2-3 naponta történik és ez idö alatt a vizeléssel távozik a hugycsöbent maradt spermium. Ha igy biztonságos ugy is megoldhato e hogy minden nap van szeretkezés de elött vizelés van? Köszönöm Adrienn

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A megszakításos közösülés, latinul a coitus interruptus főleg a fiatalok körében számít népszerű módszernek a nyugati országokban, míg a kevésbé fejlett országokban, vagy ott, ahol vallási okok miatt nem engedélyezik a korszerű fogamzásgátlást szintén elterjedt módszer. Főleg azért számít népszerűnek a fiatalok körében és a szegény országok lakói között, mert a módszer nem igényel speciális eszközt és anyagi ráfordítást. A megszakításos közösülés nagyon kevéssé megbízható módszer a nem kívánt terhességek szempontjából. Elég megnézni, hogy a módszert használó harmadik világbeli országokban hány gyermek születik egy családban. Fiataloknál az is közrejátszik, hogy sokan a megszakításos közösülést választják, hogy nem mernek orvoshoz fordulni fogamzásgátló felírása céljából, nem merik szüleikkel megosztani, hogy nemi életet élnek, félnek, hogy kiderülne, ha fogamzásgátlót szednének.

Napi szexuális együttlét esetén más, biztonságosabb módszer alkalmazása tanácsos.

Kérdés: 2015. július 22., 18:57; Megválaszolva: 2015. július 23., 17:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse