Abortusz, vagy ne...

Tisztelt Doktor Úr! 7 hetes a terhességem a héten. Az előző héten viszont még nem tudtam róla és volt egy mellkasröntgenem köpeny nélkül. Nem tudom ez milyen kihatással van a magzatra. Valamint még eddig dohányoztam is. Napi max. fél doboz, enyhe/közepes erősségű, de igyekszem letenni. Kérdezném még, hogy két gyermekem, és édesapjuk is a fogamzás környékén volt himlős, én nem kaptam el - ennek van-e bármilyen hatása a fejlődésre. Valamint köhögés miatt éjszakára kb. másfél/két hete szedek Hydrocodin 10mg tablettát, mert különben nem tudok aludni. Ezek függvényében kérem írja meg, hogy milyen esélyei vannak a magzatnak; károsodhatott-e az egészsége, vagy az abortusz mellett kellene döntenem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A mellkasröntgen, de más diagnosztikus röntgen sem jelent olyan fokú magzatkárosító kockázatát mely miatt a terhesség kiviselése nem vállalható.

A dohányzás terhesség alatti rendszeressége jelent problémát a terhesség kiviselésére.

A himlő amennyiben Ön már korábban átvészelte, örök védettséget jelent, ekkor nem okoz problémát.Erről vérvizsgálattal lehet bizonyosságot szerezni.

A fejlődési rendellenességek nagyjából 20 százalékát a génhibák, 5-10 százalékát a kromoszóma-rendellenességek okozzák, a maradék esetben pedig a nem megfelelő gyógyszerek vagy az egyéb, külső környezeti ártalmak tehetőek felelőssé a problémákért. Bár a gyógyszerek leírásában a legtöbb esetben az olvasható, hogy szedésük nem ajánlott a terhesség alatt, egyértelmű magzatkárosító hatása csak viszonylag kevés gyógyszernek van. Fontos tisztában lennünk vele, hogy a különféle betegségek által okozott tünetek gyakran jóval többet ártanak, mintha gyógyszert kezdünk szedni, a komolyabb tüneteket tehát semmiképp sem célszerű kezeletlenül hagyni a gyógyszerektől való puszta félelmeink miatt.Gyógyszerszedés során mindig fontos figyelembe venni, hogy melyik terhességi korról van szó. Ennek oka, hogy a magzat összes szervénél megfigyelhető egy érzékenységi periódus, amikor a nem megfelelő készítmények a leginkább károsíthatják a fejlődési folyamatokat. A codein szedése terhességben nem javasolt.

Kérdés: 2015. július 11., 23:02; Megválaszolva: 2015. július 12., 22:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse