Abortusz után, hüvelygyűrű mellett lehet teherbe esni?

Tisztelt Doktor Úr! Áprilisban volt abortuszom, két hete hüvelygyűrűt használok. A hüvelygyűrű használatának második hetében volt szexuális együttlét és 2 nappal az aktus után szúrkál a hasam. Lehetséges így a teherbe esés? A hüvelygyűrűről azt az információt kaptam, hogy csak az első heti használat alatti együttlétekkor kell kombinálni a védekezést, így a második héten nem használtunk óvszert, csak a gyűrűt. Várom mielőbbi válaszát! Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Terhesség nem valószínű.Ha a felhelyezés természetes ciklusa első napján (azaz a menstruációja első napján) történt rögtön elkezdi kifejteni hatását. Nincs szükség más fogamzásgátló módszer alkalmazására.

Felhelyezhető a menstruációja 2. és 5. napja között is, azonban ha használatának első 7 napja során nemi életet él, akkor feltétlenül használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is! Ezt a tanácsot csak akkor kell követnie, amikor először használja. Azonban a hasi a panaszt okozhatja gyulladás, ennek vizsgálata tanácsos.

Szakorvosi vizsgálat tanácsos.

Kérdés: 2015. június 21., 21:56; Megválaszolva: 2015. június 21., 22:51
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...