Provera alkalmazása-eseményi utáni tabletta

Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapos ciklus probléma miatt, tavasszal hormonvizsgálaton alacsony progeszteron szintet állapítottak meg. Egyebek (uh, rákszűrés) rendben van. Provera nevű gyógyszert kaptam 3 hónapig kell szednem a ciklus közepétől 10 napon át. 2 cikluson túl vagyok, a Provera rendben meghozta a menstruációmat, nem volt problémám. 14 napja aktus közben elszakadt az óvszer (még időben észrevettük) , másnap reggel a nőgyógyászaton Escapelle receptet kaptam (mivel időben észrevettük, illetve vérzés előtt voltam, azt mondták szinte 0 az esélye a terhességnek) de a biztonság kedvéért, ki is váltottam, beszedtem, ez a ciklusomnak a 31.napja volt... Az Escapelle után pár óra múlva meg is jött a vérzésem, mely szintén rendben lezajlott.. 14 napja az Escapelle bevételének, 2 nap múlva kellene kezdenem az újabb Provera adagom.Szedhetem tovább? Erős vérzésem volt legutóbb, mai nap reggel 10-es érzékenységű teszttel teszteltem negatívat. A nőgyógyászaton azt mondták, hogy a Provera progeszteronja max. 5-10 napon belül kiürül a szervezetből, nyugodtan szedhetem a Proverát nem lesz belőle gondom. Ön mit gondol? Köszönöm válaszát, Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Az alkalmazott progeszteron készítményt szedheti ciklus rendezése céljából.

Az alacsony progeszteron szint a peteérés hiányát jelenti, tehát a peteérés után termelődik, így azt kell rendezni.

A terhességi teszt a Béta-HCG hormonon alapul.Ez vizeletből és vérből is kimutatható terhesség esetén.

Azt gondolom nem szeretne terhességet akkor a fogamzásgátló szedése célszerűbb lenne, ha igen akkor a peteérés rendezése jön szóba.

Kérdés: 2015. június 15., 22:32; Megválaszolva: 2015. június 15., 23:07
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás