Mi lehet az oka eros hanyasnak?

A husz eves lanyom evenkent betegszik meg (ez a harmadik) , altalaban nyaron (agusztusban) . Iden hamarabb, mert mar 3. napja hany. Ez allando hanyast, oklendezest jelent. Csak az infuzio, ami megmarad benne. (Cerukallal, nospa, algop., B6) Szolnokon a korhazban surgossegi osztalyon es belgyogyaszaton kivizsgaltak (ultrahang, agyiCT, gyomortukrozes) az elmult 2 evben, de minden lelet negativ! Liszterzekenysegre is szurtek, az is negativ. Tavaly 38 kilora fogyott le, mire elmult a hanyas. Az orvosok tanacstalanok, en pedig elkeseredett! Tanacsat szeretnem kerni, h hova menjunk? Tudna-e tanacsolni klinikat, ahol esetleg specialisabb vizsgalatokat tudnak vegezni, ill. diagnosztizalnak "kulonlegesebb" esteket. Az elso "diagnozis", amit felallitottak az anorexia (legnagyobb felhaborodasomra a surgossegin! belgyogyasz orvosno szajabol) , ami teljesseggel kizart, ismerem a lanyomat es a pszichiatriai kivizsgalason is atesett. Alapvetoen is torekeny alkat, sosem volt nagyevo, ebben teljesen ram hasonlit. Etkezesek utan elofordul, h kellemetlenul erzi magat. Teltsegerzete egy-egy bilagit bevetelevel elmulik. Aggodom, h mi lesz ha nem derul ki az ok es egyszer csak nem fog megallni a hanyas? Kerem segitsen egy elkeseredett anyanak! Elore is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hányás témában

Az évente egy alkalommal való megjelenése a problémának bennem még mindig inkább fertőző eredetű gyomor-bélhurutra utal (akár vírus, akár baktérium) , emiatt érdemes ismételt széklettenyésztéseket, vírusszerológát végeztetni, a hasi kivizsgálást egy hasi CT-vel vagy MR-el komplettálni. Ha ezek sem vezetnek diagnózishoz, ritka betegségekkel foglalkozó egyetemi centrumban érdemes folytatni a vizsgálatokat.

Kérdés: 2015. június 14., 13:41; Megválaszolva: 2015. június 14., 15:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom