Rákszűrés eredménye - HPV?

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok, 5 éve pár kapcsolatban élek és ugyanennyi ideje Lindynette 20-at szedek. Május végén rákszűrésen jártam, aminek az eredménye a lelet szerint P2 lett (mint eddig mindig) , viszont most az "eredmények/kórokozók" részen az "egyébnél" az alábbi szerepel: "HPV? ", a javaslat mezőben pedig az "Ismétlés klinikai megítélés szerint" rész van bejelölve. A vizsgálatot végző orvos annyit mondott, hogy járjak ezentúl is rendszeresen szűrésre, mert a HPV nem gyógyítható... Megmondom őszintén, nem igazán vagyok nyugodt, és nem tudom, hogy mit tegyek?! Nem mondta, hogy menjek HPV vizsgálatra, mert csak kérdőjellel szerepel a leleten. Ezen felül fel van még tüntetve a Parakeratosis is, valamint a Döderlein baccilus is be van jelölve. Segítene értelmezni ezeket is? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírt cytológiai lelet negatív, a HPV típizálás elvégezhető, azonban a jelenlegi

teendőt nem befolyásolja.

A továbbiakban 6 hónap múlva a cytológiai vizsgálat ismétlése javasolt.

Kérdés: 2015. június 10., 22:41; Megválaszolva: 2015. június 13., 13:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás