Reconisatio

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt conisatiós műtéten estem át P 4-es citológia miatt. Sajnos a szövettani eredmény nem lett jó, tehát a kezelőorvosom ismételt conisatiot javasolt. A műtét 05.27-én megtörtént, és elkészült a szövettani eredmény is, ami nekem sajnos érthetetlen viszont a doktor úr megnyugtatott minden rendben. Azért engem mégis érdekelne, tehát szeretném önt megkérni elemezze ki az eredményt! 2 db 25x20x10 mm-es és 10 mm legnagyobb átmérőjű, kifejezetten szakadozott conisatum, ahol a portiofelszín kifejezetten egyenetlen, kissé barnásvörhenyesen foltozott, lumene harántrés.több részletben, 5 kaz-ban az egész Vélemény/Diagnózis: Parakeratosis portionis vaginalis cervicis uteri.Ecto-et endocervitis chronica. A korábbi conisatios műtét területében idegentest típusú óriássejtes reakció.Residualis daganatszövet jelenléte a vizsgált síkokban nem igazolódott. Nem szeretném megkérdőjelezni a doktorom hozzáértését, hisz nem hiába járok hozzá, mégis érdekelne más orvos véleménye, is mivel felvetődött a méheltávolítás lehetősége is! 1 hónapja jártam MRI vizsgálaton is ahol egy 17 mm-es cisztát véltek felfedezni a jobb petefészkemen. Kérdeztem a kezelőorvosomat azzal mi a teendő, azt mondta azt még ne bolygassuk. Kérdésem tehát tényleg minden rendben és elég 3 havonta kontrollra járnom? Várom válaszát! Tisztelettel: Kata

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírt szövettani lelet rendben van, azzal teendő jelenleg nincs.Kóros nincs leírva és az ép részben lett eltávolítva a kimetszés. Három hónap múlva cytológiai vizsgálat jön szóba.

A jobb petefészekben leírt 17mm-es képlet az nem ciszta, hanem egy tüszőnek felel meg. Azzal teendő nincs. Az normális nagyságú, időleges.

Kérdés: 2015. június 05., 13:37; Megválaszolva: 2015. június 06., 21:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?