missed ab befejezés

Kedves doktor úr, a kérdésem az lenne, hogy mennyire indokolt, és gyakori, hogy missed ab után 2. befejező műtétet végeznek mivel az első alkalommal (vákumos) nem sikerült kitisztítani a méhet? Onnan derül ki, hogy a az első befejező műtét után pár nappal folyamatosan 37.4 volt a testhőm, és a terhességi tünetek közül kezdett pár erősödni (álmosság, fáradékonyság) . Az orvosom visszahívott vérvételre miután megtudta a tüneteimet és doxicyclint 100-at írt fel a vérvétel alapján (ultrahang vizsgálat nem történt) 2*1 db-ot. Miután az antibiotikum elszedése után még mindig volt hőemelkedésem és a doktor úr javaslatára elvégzett terhességi teszt is erős dupla csíkot mutatott, és a doktor úr csak 1 hét múlva tudott volna fogadni, így egy másik orvoshoz mentem el ultrahangra aki megállapította, hogy a lepény egy darabja bent maradt és az okozta a tüneteket. javasolta, hogy mielőbb kerüljön eltávolításra. Két kérdésem lenne, egyrészt milyen gyakori, hogy megtörténik, hogy benne marad terhességi szövet a méhben, és, mi lett volna a helyes teendő a doktor úr részéről. Számomra érthetetlen, hogy nem hívott vissza ultrahangos vizsgálatra akkor amikor jeleztem, hogy már 2 hete hőemelkedésem van és csak antibiotikumot kaptam. Másik kérdés, hogy miután kiderül, hogy a szövet bent marad, véleményem szerint azonnali beavatkozásra van szükség és veszélyes eltolni, hiszen a szövet növekedhet vagy elfertőződhet. Vagy lehet várni, pár napot, hogy hátha kiürül? A várakozás akkor sem volt megoldás, amikor kiderült, hogy elhalt a terhesség a 7. hét utolsó napjaiban és csak 1 hét múlva volt a befejezés. 2 másik orvosi vélemény is azt támasztotta alá, hogy ilyenkor felesleges várni, mivel a terhesség ennél a szakaszánál már nem valószínű a spontán vetélés, másrészt a burok és a lepény jobban hozzátapad a méhfalhoz és nehezebb annak eltávolítása. Köszönöm szépen a véleményét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Az abbamaradt vetélés esetén az embrió ugyan elpusztul, de nem lökődik ki (ezt elmulasztott vetélésnek is nevezik, az angol missed abortion fordításából) . Ennek oka nem ismert. A tünetek között szerepelhet a vérzés vagy a barnás hüvelyváladék, ultrahangos vizsgálattal pedig a magzati szívműködés leállása vagy az embrió nélküli, üres petezsák is kimutatható.

Ennek kezelése a méh kiürítése, altatásban. A beavatkozást követően visszamaradt peterész gyulladást, hőemelkedést, vérzést okozhat.Lehetséges a spontán kiürülése, esetleges méhösszehúzó készítménnyel ennek segítése. A teljes megoldása azonban antibiotikum védelemeben ismételt beavatkozással a méh maradéktalan kiürítése.

Láz, vérzés esetén a műtéti megoldás jön szóba.

Kérdés: 2015. május 31., 17:58; Megválaszolva: 2015. május 31., 23:32
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse