Alacson fehérvérsej érték válasz

Tisztelt Dr Úr! Kérdésére, hogy válaszoljak csak a szemhéjam narancssárga és ez is csak 1 éve. Elötte soha nem volt sárga és nem volt gilbert kór betegségem sem diagnosztizálva. Lehetséges, hogy tavaly óta van ez a betegség nálam, mert azóta narancssárga a szemhéjam...? Továbbá azt javasolta, hogy túlzott testi megerőltetés kerüljem. Ezt miért kell kerülnöm. Hetente 2x járok konditerembe edzeni és nagyon élvezem. Akkor ezt abba kell hagyjam? Mi történik ha nem hagyom abba? Azt írta az alacsony fehérvérsejt számomra, hogy A 4 fölötti fehérvérsejt-szám teljesen jó, ha nincs gyulladásos aktivitás a szervezetben. Igazából nem tudok gyulladásról, de ezt nem tudhatom biztosan… Milyen vér kép érték mutatná a gyulladást a szervezetemben? Segítségét előre is Köszönöm szépen László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Alacsony Fvs szám témában

A szemhéj sárga elszíneződése nem utal Gilbert-kórra (inkább koleszerin-lerakódás szokott itt megjelenni) . ha a laborban nem magasabb a szérum bilirubin-érték, akkor nincs is szó Gilbert kór-ról (egyébként a túlzott megerőltetés a maraton, egész napos gyalogtúra, stb., a rutin edzés nem tartozik bele) . Gilbert kór esetén az éhezés és a túlzott megerőltetés emeli az epefesték-szintet, sárgára színeződhet a szem fehérjéje, de más problémát ez sem okoz. A 10 fölötti fehérvérsejt-szám jelez gyulladásos aktivitást.

Kérdés: 2015. május 27., 14:22; Megválaszolva: 2015. május 27., 17:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina