Visanne és Pantoprazolt hogy szedjem együtt?

Tisztelt Doktor úr! A következő kérdéssel fordoluk önhöz.Sajnos újra előjött az endometriózisom, és az orvosom visanne nevű gyógyszert ìrt ki.Pár nap múlva gyomortükrözésen kiderült, hogy gyomorfekélyem és refluxom van, és a gasztroenteorológus protonpumpagátlót ìrt fel (pantoprazol) amit lehet, hogy évekig kell szednem reggelente. A visanne tájékoztatóján az szerepel, hogy savtermelésgátlóval nem ajánlatos szedni, mert felerősìtì a vérben a visanne szintjét, és nemkìvánt mellékhatásokat okozhat.Ön szerint egyáltalán nem tanácsos szednem a két gyógyszert? Úgy sem ajánlatos, hogy 12 órás különbséggel veszem be a két gyógyszert? Emellett még laktózérzékeny vagyok, és olvastam hogy a visanne laktózt is tartalmaz.Ön szerint még tolerálható a visanne-ben található laktózmennyiség az arra érzékenyeknek? Válaszát előre köszönöm.Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Idő különbséggel lehetséges a készítmény alkalmazása, 3-4 óra kb. a gyógyszer felszívódási ideje.Ezt mindenképpen tanácsos tartani, más készítmény nélkül bevenni.

A készítmény tejcukrot tartalmaz, ennek hatását Önre egyénileg kell megtekinteni, az alkalmazása okoz-e valamilyen panaszt.Feltehetőleg tolerálható a laktóz.

Kérdés: 2015. május 22., 18:24; Megválaszolva: 2015. május 22., 21:03
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom