Műtéthez szükséges vizsgálatok

Tisztelt Doktornő! Mammográfián és ultrahangon megállapítást nyert, hogy a bal emlőmben kb. 2 cm nagyságú tumor van. Szerdán vettek szövetmintát, amelynek eredménye a jövő hét végére várható. A vizsgálatot végző Doktornő elmondta, hogy mindenképpen műtétre lesz szükség. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vizsgálatok előzik meg a műtét elvégzését? Gondolok itt vérvétel, esetleg EKG, fogászat, stb. Valamint szeretném megkérdezni, hogy mennyi időt kell kórházban tölteni? Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tóth Judit válasza mellműtét témában

Kedves Kérdező!

A műtét előtt szükségesek laborvizsgálatok, EKG, mellkas röntgen és altatóorvosi vizsgálat. Ha bármilyen betegsége van, vagy találnak eltérést a laborban javasolhatnak majd kiegészítő vizsgálatokat is.

A műtét típusától függ, mennyi időt kell a kórházban tölteni, de amennyiben kimetszés és őrszem nyirokcsomó vizsgálat elégséges, néhány napos bent fekvés is elégséges lehet.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. március 27., 19:21; Megválaszolva: 2015. március 28., 14:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium