Korrekciós mell műtét

3 éve levették a jobb mellem. Most megtudnám csináltatni úgy, hogy a hátamból vennének le bőrt..4 órás műtét. Egy plasztikai sebész azt mondta, hogy hátból nem szabad kivenni bőrt mert árt a hátizomnak, nem leszek egészséges és el hal a bőr egy idő után sőt be sem fogadja. Több orvos pedig ezt javasolja... Mi az igazság? Milyen szövődmény lehet? Mennyire veszélyes a 4 órás plasztikai műtét? Köszönöm válaszukat

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Az izom és bőrlebeny elforgatás jól ismert módszer az emlő korrekciós műtétjeinél. Tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész esetén ritka a bőr elhalás, mint műtéti következmény. Azt a módszert válassza, amiben az műtétjét végző sebésnek a legnagyobb tapasztalat van. Önmagában a 4 óra megterhelő, de nem ez jelenti a problémát, nehézséget az izom-bőr lebeny elforgatás esetén.

Kérdés: 2011. február 16., 22:52; Megválaszolva: 2011. február 21., 09:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus