Gluténérzékeny lehetek?

Tisztelt Doktor Úr! Állandó, egész testre kiterjedő viszketéssel, étvágytalansággal fordultam a bőrgyógyászhoz. Laza, nagy mennyiségű a székletem, váltakozik ez az erős kiürülés pár napos székrekedéssel. Az orvos pajzsmirigy problémára vagy lisztérzékenységre gyanakodott. Meglett a laboreredmény, a pajzsmirigy értékeim tökéletesek. Ami eltér, lymphocyta 41.0, SE vas 9.4, sTRF receptor 7.2, ferritin 10.0, IgM 3.09, IgA és IgG a normál tartományban van. A háziorvos a vérvétel későbbi újra megismétlését javasolta, én viszont nagyon kellemetlenül viszketek, ez a munkahelyen is kínos. Mi lehet az ok? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza coeliakia témában

A leírt leletek közül egyik sem alkalmas lisztérzékenység megállapítására vagy kizárására. Ehhez anti-tTG illetve anti-EMA antitesteket érdemes vizsgálni. A lisztérzékenység okozhat hasi panaszokat és vashiányt is. A bőrviszketés és a széklet-eltérés miatt mindenképp érdemes lenne széklettenyésztést és parazita-vizsgálatot végeztetni.

Kérdés: 2015. március 04., 15:36; Megválaszolva: 2015. március 05., 11:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium