Elkészült szövettan

Kedves DoKTOR úR! A napokban írtam Önnek, hogy polip műtétem volt és várom a szövettani eredményt, viszont kaptam egy műtét előtt egy héttel készült rákszűrés eredményt melyet nem minősítettek, viszont atipikis sejteket x.eltel H SIL nem kizárhatóval és ismétlést kértek. Csatolom a képet. Közben megérkezett a szövettan eredménye, melyre azt mondják negativ, máris írom a szöveget, ami a szövettanon áll. Doktor úr szerint is megnyugtató szövettani eredmény? Szövettan: Makroszkóps leírás: I. 1db lencsényi+ 1 db főttrizsszemnyi sárágsbarna, rugalmasan tömött, sima felszínű polypoid képletek. II. Héjasmandulányi véres, szövetdarabos kaparék. II. Mandulányi véres, szövettörmelékes kaparék. MIKROSZKÓPOS leírás: I. Fibrovasculáris, elágazódó tengellyel bíró polypoid képletet vizsgálhatunk, melynek felszínét magas cerrvicalis típusú hengerhám fedi típusos bázishoz nyomott magokkal. A stromában néhány bezáródott cervicalis mirigy átmetszete van jelen. Dysplasiás hámsejteket felismerni nem lehet. II-III Gyakorlatilag cervicalis nyákból és cervicalis mirigy részletekből álló cervix és corpus kaparék, melyben levált, szabályos, típusos laphámsejttömeg is jelen van. A Cervicalis mirigyeket szabályos hámsejtek képezik. Diagnózis: I. Poliypus cervicalis cervicis uteri. II-III. Cervicalis nyálkahártya részleteke. AZt mondta az orvosom, hogy a citlógia miatt azonban 1 hónap mulva ismételni kell a citológiát és, hogy vmi elhalt hámsejt lehetettesetleg a citológiában, ami ezt az eredményt adta, de a szövettan a lényeg. Doktor úr mit gondol? Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Ez a szövettani lelet kórosat nem ír le.Ez rendben van.

Jelenleg teendő ezzel nincs.

6-12 hét elteltével cytológia ismétlése lehetséges.

Kérdés: 2015. január 22., 12:36; Megválaszolva: 2015. január 22., 21:38
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés