Refluxra nem hatnak a gyógyszerek

Tiszteletem Doktor úr! Olyan problémám lenne, hogy kb 2 éve hol enyhe, hol erősebb torokfájással küzködök, állandóan kapar, olyan mintha túl sok lenne a nyáltermelésem, 5-10 percenként köpködnöm kell, ha hosszabb időn ketresztűl lenyelem a nyálamat akkor hányingerem van, esetleg hányok is. Ezek a tünetek az utóbbi két két és fél éveben hullámszerűen voltak jelen nálam, volt idő mikor nagyon enyhék voltak, máskor hónapokig, hetekig pedig fokozódtak. Az utóbbi 6-8 hónapban rosszabb lett a helyzet. Voltam mindenféle kivizsgáláson, 3 gégésznél (az egyik konkrétan azt mondta, hogy nincs nyálkahártyám) , végül refluxot állapítottak meg. (Októberben jártam gyomortükrözésen ennek a leleteit, illetve a helicobacter vizsgálatnak az eredményét láthatja alul. Az utóbbi 4-5 hónapban 3 gyógyszer is próbálkoztam, Gelra, Controloc, a harmadiknak sajnos nem tudom a nevét. Ezek közül controlloc csökkentette a tüneteket némileg, csak ettől néha fájt a gyomrom. A másik két gyógyszer szinte semmit sem hatott. A múlt héten mentem vissza a gasztro enterológiára, akkor közölték velem, hogy ilyen fajta gyógyszert legalább 3 hónapig kellene szednem, hogy hatást tudjon elérni. (ezt előtte se a háziorvos nem mondta, se az orvos aki megtükrözött) A Leletem ismeretében Ön szerinte melyik gyógyszerrel kellene próbálkoznom? Elnézést kérek a levelem hosszúságáért. Köszönettel, Kovács Zoltán. LELETEM: Klinikai adatok: Dg: Gastrooesophagealis reflux, oesophagitis nélkül. Makró leírás: 7206 - antrum -Helicobacter? - 2db színesgyomostűfejnyi barnásszürke szövetminta. (LÁ-PE) Mikro leírás: Antrum részletek azonosíthatók, felszínükön és a mirigyekben típusos hámsejtekkel. A tunica propria enyhe diffus lymphoplasmoctás beszűrődéssel átjárt diffusan. Aktivitásnak, malignitásnak jele nincs. Helicobacteriumok nem azonosíthatóak. Kórszövetteni diagnózis: Enyhe fokú idült gastritis. Aktivitás, intesitalis metaplasia nem látható. Helicobacteriumok nem mutathatók ki. BNO, SNOMED: K2950, M43000

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza reflux témában

Az endoscopos leírás alapján tudnék bármilyen véleményt mondani, a gyomorból vett szövettan csak enyhe gyulladást mutat, illetve azt hogy H. pylori fertőzése sincs. Ha reflux-betegséget gyanítunk a panaszok hátterében, akkor valóban 3 hónapos dupla dózisú savcsökkentő kezelést javaslunk (pl. Controloc Magna 2x40mg) . HA a kúra végére a panaszok változatlanok, a reflux oki szerepe erősen megkérdőjelezhető, és más irányba érdemes vizsgálódni.

Kérdés: 2015. január 20., 12:54; Megválaszolva: 2015. január 20., 18:49
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés