• gyermek testépítés1

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/nő! Fiam novemberben volt 15 éves, 3 éve versenyszerűen táncol (társastánc), előtte évekig karatézott. Jó izomzatú, sportos testalkatú gyerek. Nemrégiben elkezdett a táncos társaoval edzőterembe járni, hogy izmosabb legyen. Az edzővel megbeszéltük, hogy csak kicsi súlyokkal edzhet, viszont mindenféleképpen szeretne fehérjét szedni. Dietetikus tanácsára vettem Protifar-t, mivel nem szeretnénk,ha edzőtermi porokat, fehérjéket enne. Egyébként változatos az étrendje, szerencsére fontos számára az egészséges táplálkozás és életmód. A kérdésem az lenne, mennyi fehérjét adhatok neki naponta, mert nem szeretném túladagolni. Hetente háromszor másfél órát edz, ezen kívül heti 11-12 (eléggé kemény) táncedzése van. 175 cm magas, 60 kg súlyú a fiam. Válaszát előre is köszönöm! S. Katalin

        Irinyi-Barta Tünde válasza a táplálékkiegészítő témában

        Kedves Katalin! Azt tanácsolom, hogy fia az edzős napokon szedjen 25 grammnyi mennyiséget a porból, míg a többi napon a fiatalok számára ajánlott 17,5 grammot fogyassza. Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde (Elnézést kérek a késői válaszért, egy kis technikai probléma lépett fel).


        Irinyi-Barta Tünde
        okleveles táplálkozástudományi szakember Tőle szeretnék kérdezni

         Irinyi-Barta Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. január 15., 19:36; Megválaszolva: 2015. január 19., 10:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés