Lehet ennyit vagy sok lenne?

Márciusban lesz 1 éve, hogy szedem a Taisa fogamzásgátlót. Viszont szeretnék táplálék kiegészitőket fogyasztani. Egyedül a görögszéna magnál láttam, hogy tartalmaz hormont, és az érdekelne, hogy kiütheti e a fogamzásgátlót vagy esetleg lehetnek e káros mellékhatásai vagy nyugodtan szedhetem? Kemény kapszuláról van szó, napi 1 szem A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ez károsithatja vagy megviselheti e a szervezetemet, májat, vesét, ha ennyi vitamint/táplálék kiegészítőt szednék. Görögszéna kapszula napi 1. Lengmagolaj naponta 2x evőkanálnyi Magnézium B6 vitamin napi 1 Haj-Köröm és bőr vitamin napi 1. (DAS GESUNDE PLUS HAAR VITAL KOMPLEX) King of kings női kapszula, napi 6 szem, (reggel, delben, este 2-2-2) + ugye a Taisa fogamzásgátló napi 1 Sok lenne ez igy? Valamelyik esetleg gátolhatja a felszívódását a fogamzásgátlónak? Tusom, hogy nem helyettesíti a megfelelő étrendet, de Maximum 2-3 hónapig szedném ezeket, kúraszerűen.

Dr. Kiss György válasza táplálékkiegészítő és fogamzásgátló témában

Tisztelt Hölgyem! A görögszéna népszerű gyógynövény, melyet a hétköznapi emberek tejelválasztás fokozására használnak, de mindezidáig, tudományos kutatást ez ügyben nem folytattak.

Ez egy idézet és itt tartunk most.

Feltétlen hive vagyok a " füben-fában orvosság " irányzatnak, ebből fakad, hogy a hormonális fogamzásgátlásért nem rajongok.

Véleményem szerint a napi 1 tbl. görögszénája nem befolyásolja, illetve nem gyengiti a vérben a fogamzásgátló tabletta által létrehozott hormonszintet és ez a válaszom a felsorolt vitaminokra is, a Magnezium hosszu távon is hasznos lehet.

Ön nagyon érdekes kérdést feszeget, hiszen minden emberrel együtt születik a mérték, mely tulajdonság egyénre is jellemző lehet és biztos vagyok benne, hogy szervezete " jelezni " fog, ekkor valamelyik összetevőn módositson, de kérem a fogamzásgátló tablettát rendszeresen szedje.,

Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: természetesen a görögszénájának sok más jó tulajdonsága is van, amiért érdemes használni és nemcsak a tejelválasztás, de "tudomány " még nincs róla.

Kérdés: 2016. január 30., 16:14 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 09:37
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta...
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Első injekció 40 felett
Jó napot Doktor Úr! Tablettáról le lettem állítva és most az injekció a Depo-provera-ra lettem át állítva. Tegnap volt az első mivel menszesz...
Menstruáció
Szeretnèm a menstruációmat késleltetni egy héttel későbbre nyaralás miatt.Nem szedek fogamzásgátlót.Lehetsèges valamilyen gyógyszerrel?