menopauza, frigiditás

Tisztelt Doktor úr! A problémám már több, mint két éve kezdődött. A sexuális életem addig teljesen rendben volt, de ma már sajnos majdnem teljesen frigiddé váltam, ami azt jelenti, hogy nem izgulok fel és szinte teljesen érzéketlen lettem. A nőgyógyászom szerint a menopauza velejárója, először az Ovestin krémet javasolta, mivel hüvelyszárazság, és csikló kisebbedéssel kerestem fel. Azóta sajnos több krémet kúpot próbáltam (pl. Cikatridina, Multi-gyn..) , de a helyzet csak romlik. Nyáron lesz öt éve, hogy a Mirena hormonális spirál fent van, lehet-e ennek a mellékhatása, vagy más szervi, hormonális probléma, milyen vizsgálatokat javasolna az ok felderítéséhez. Előre is köszönöm a segítségét A kor előzményhez, még annyit meg szeretnék említeni, hogy az élet úgy hozta későn születtek a gyermekeim, az elsőt 35, a másodikat 40 éves koromban szültem, fogamzásgátlót 45 éves korom óta használok.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

A leírt tünetek a változókor tüneti lehetnek. Az eddig alkalmazott készítmények nem segítettek, akkor más gyógyszeres kezelés jön szóba.

A méhen belüli eszköz nem okoz ilyen problémát.

A probléma kezelésére hormon vizsgálat, menopauza kivizsgálás után van lehetőség egyéb kezelési mód alkalmazására.

Kérdés: 2015. január 13., 08:53; Megválaszolva: 2015. január 13., 21:06
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat