Escapelle esemény utáni tabletta

Kedves Doktor úr! Az én helyzetem úgy kezdődött hogy november végén a menstruációm utolsó napján lefeküdtem a barátommal, és kiszakadt a gumi. 12 órán belül bevettem az Escapelle nevű gyógyszert. Semmi mellékhatás nélkül, a gyógyszer bevételét követően pár nap múlva elkezdtem vérezni. Ez 3-4 napig tartott, de nem volt olyan erős, mint a menstruációs vérzés. Az eredeti kb. 27 napos ciklusom szerint, a menstruációmnak már 6 napja megkellett volna jönnie, és azóta semmi. A problémám az, hogy tegnap éjjel újra "baleset" történt a gumival. Az Escapelle még egy ilyen helyzetben már nem segit, ugye? Tudom, hogy borzasztó egészségtelen, de ha tehetem beveszek még egy szem gyógyszert. Ma már nem tudok egyszerűen, egy patika sincs nyitva. Leghamarabb holnap délelőtt. Ugye még nem lesz késő, és minden rendben lesz? (tisztában vagyok azzal, hogy 72 órán belül lehet bevenni) . Szlovákiában élek, és nálunk recept nélkül is lehet kapni ilyet, igy holnap azonnal veszek be, ha tehetem. Maga szerint bevegyem az Escapellet, és ha igen mennyire magas az esélye annak, hogy fog használni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Először is a terhességi kizárására terhességi tesztet végezzen.Negatív esetben lehetséges az esemény utáni tabletta.

Az esemény utáni tabletta a napi rendszerességgel szedett fogamzásgátló hormon mennyiség többszörösét tartalmazza. Amennyiben egy menstruációs ciklus alatt többször is használja az Escapelle-t, az kevésbé lesz megbízható, és nagyobb valószínűséggel borítja fel a menstruációs ciklusát (vérzését)

Kérdés: 2014. december 26., 15:06; Megválaszolva: 2014. december 26., 17:21
Kérdések és válaszok: Egyéb
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat