Mire számíthatok?

Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam meg nőgyógyászati cytológiai vizsgálatom eredményét, melyben a következőket írták: A kenet minősége: értékelhető, de Indoklás: cytolysis. Zavaró mértékű lob. Helyenként vastag. Részletes vélemény: Kifejezett fokú intraepithelialis laphám lesio (HSIL) CIN 2 Kóros vagy neoplasticus hámelváltozás azonosítható Javaslat: szövettani vizsgálat, HPV tipizálás. A nőgyógyászom hurokkimetszést javasolt, (mely a véleménye szerint 1 napos kórházban tartózkodást jelent, mivel gyermekem még nincs) a lehető leghamarabb. Megkérdeztem tőle, hogy pontosan mennyire rossz ez az eredmény, mire számítsak, de kielégítő választ sajnos nem kaptam. Ebben kérném a segítségét, mert nagyon megijedtem. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pétervári László válasza egyéb témában

Cervikális intraepitéliális lézió. A hám 2/3-a rákelőtti sejtelváltozás mutat.

A HSIL jelentése high-grade squamosus intraepithelialis laesio, magyarul magas elfajulási fokú, pikkelyes jellegű, a hámban lévő elváltozás (súlyos fokú laphám-eredetű intraepitheliális lézió) . A CIN II/III a hám rákmegelőző állapotának középsúlyos és súlyos formája. A Cervicitis chronica cum exacerbationem acuta jelentése az, hogy a méhnyak (cervix) krónikus gyulladása akutan (heveny módon) fellángolt. A HPV a humán papilloma vírus.

Első lépésben HPV meghatározás végzendő, majd ennek birtokában konizáció jön szóba. A konizáció szövettani eredménye határozza meg, hogy szükséges-e további beavatkozás.

Kérdés: 2014. december 11., 18:02; Megválaszolva: 2014. december 11., 20:35
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Várható-e javulás...
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés