Szívritmus zavar?

Tisztelt Dr! Szívritmus zavar gyanúja miatt küldött a háziorvosom vérvételre. (felkarjaimban, nyakamon és bal oldalt a mellkasomban nagyon rossz érzés tört rám naponta 2x-3x ami úgy fél órát tartott, valamint ingerültebb vagyok, mint szoktam) Csinált EKG-t ami nem lett jó ezért fél Betaloc-ot el kellet szopogatnom és újra EKG. Ez sem lett jó így a másik felét is bevettem és ismét EKG. Sajnos az eredményét nem tudom, nem mondta. A vérnyomásom amikor mérem hol 105, hol 149. A pulzusom 90 felett van. (nem mindig, ha többet pihenek akkor 70-88 közt van) A véreredményemben a következő lettek "csillagosok": LDL: 4.49 mmol/l <3.35 Húgysav: 139umol/l 150-339 LVK: 63.6 umol/l 20-62 Albumin: 51.0 g/l 35-50 EO: 1.4% 2-4 Eozinofil: 0.13 G/l 0.030-0.60 Kért még a Dr holter EKG-t amire majd Nov. 11-én kell mennem, valamit TSH-t is. Tsh vizsgálaton voltam, mivel hízok, pedig normálisan táplálkozom, folyadék bevitelre is odafigyelek. Az akkor azt mutatta ki, hogy "szinte" túlműködik (még a határértéken belül volt.) A kérdésem a következő: Szedjem-e tovább a Betaloc tablettát (amit a Dr. kiírt (10mg-os) A véreredményem alapján indokolt-e? Sajnos a háziorvosom szabadságon van és az az igazság, hogy nem szeretnék feleslegesen tablettát szedni. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza gyógyszeres kezelés témában

Kedves Szilvia!

Azt, hogy Ön szedjen-e egy gyógyszert, csak személyes orvosi vizsgálat alapján lehet eldönteni. Interneten keresztül nem lehet egy beteg gyógyszerelését leállítani, átállítani. Kérem, ezt beszélje meg a gyógyszert beállító orvossal (vagy a helyettesével) , csakúgy, mint a vérvételi eredményeket. A küldött laborvizsgálati paraméterek nincsenek összefüggésben a szívritmuszavar gyógyszeres kezelésével. (majd a TSH már lényeges lesz ebből a szempontból is) Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. október 29., 09:22; Megválaszolva: 2014. október 29., 22:53
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet e ezeket szedni egyszerre?
Kedves Doktorno! A nyalkahartya gyulladasomra a haziorvos Lordestint es mometason sandoz orrsprayt irt fel a ful orr gegesz pedig a furocef antibiotikumot...
Szedhető?
Cataflam 50 mg tabletta szedhető-e együtt aspirin 100 mg-al. Napi 1 aspirin 100mg-ot szedek. 3x1 cataflamot kellene. Az aszpirint TIA gyanú miatt írták...
gyógyszerváltás
Tisztelt Doktor úr/Nő A szakorvos gyógyszerváltást javasolt de én kételkedem ennek szükségességében. 32 évvel ezelőtt rosszulléteim voltak...
vízelethajtó
Tisztelt Doktor Úr! A házi orvosom, Rawel SR 1, 5mg irt elő vízhajtónak, de a betegtájékoztató szerint, vérnyomáscsökkentő...
Labor leletek értelmezése