• Citalopram és izomrángás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Eddig még nem szedtem semmilyen antidepresszánst, alkalomszerűen Xanax 0,25 mg-os tablettát vettem be. Az elmúlt években sok negatív dolog ért, elmentem pszichiáterhez. Járok terápiára is, de kérésemre gyógyszerrel kombinálva. Ötódik hete szedem a citalopram Zentiva 20 mg-os tablettát , naponta fél szemet, szorongasos panaszaimra. Még mindig vannak mellékhatások. Éjszakai többszöri ébredés félelem érzéssel. Nyugalmi állapotban, elalvás előtt, vagy közvetlenül ébredéskor a testem egy-egy pontján kisebb izomrángások vannak, vagy arra ébredek, hogy rúg egy nagyot a lábam. Ilyenkor napközben érzem, hogy a karom és a lábam izmai feszülnek, de Napközben egyáltalán nincs izomrángás. Az orvosom nem emeli az adagot, biztat, hogy elmúlnak ezek a panaszok, ugyanakkor javulást a szorongásomat illetően nem érzek. A mellékhatások nem állandóak, vannak napok, amikor nincs mellékhatás, aztán újra lesz. Az izomrángás miatt aggódom, a betegtájékoztató szerint, ilyenkor abba kell hagyni a gyógyszert, vagy lehet hogy ez nem az az eset? Valamint az is kérdés, hogy esetleg nem állandósul e ez a tünet? Ha abbahagyom a gyógyszert biztos-e, hogy a mellékhatás megszűnik ? Kell e gyógyszert váltani? Vagy számíthatok arra, hogy elmúlnak a mellékhatások? Válaszát köszönöm.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszeres kezelés témában

        Tisztelt Kérdező, Ha 5 hete szedi a gyógyszert, és nem múlnak el a mellékhatások, akkor jó volna lassan váltani más készítményre. Úgy tűnik, eddig csak a negatívumait tapasztalja az antidepresszánsnak. A mellékhatások elmúlnak a leállást követően - általában - egy hét alatt. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. augusztus 29., 15:43; Megválaszolva: 2020. augusztus 30., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon