• Divascan és SSRI együtt okozhat bármi mellékhatást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Tizenéves korom óta szenvedek a migrénes fejfájástól (aura nélküli). Minden tavasszal és ősszel jönnek elő, elég egyértelműen a fronthatások okozzák. A nyári és téli időszak viszonylag jó szokott lenni. Viszont tavaszi, őszi évszakváltáskor hetekre kiesek a munkából, rettenetesen megkeseríti az életem. Sok kivizsgáláson voltam, szervi elváltozásom nincs. A sumatriptán hatóanyagú rohamgyógyszerek szoktak hatni, de néha annyira eldurvul a fejfájás, amit hányás is kisér, hogy időnként az is hatástalan. Próbáltam triciklikus antidepresszánst, de a fejfájások megmaradtak, mellette viszont jöttek a mellékhatások (aluszékonyság, hízás, szédülés). A Sibelium volt az első olyan gyógyszer ami elmulasztotta a fejfájásokat, viszont cserébe nagyon durva depresszióba kerültem. Előtte is hajlamos voltam a szorongásra, de azt sporttal, meditációval tudtam kezelni, a gyógyszer miatt olyan depresszióm lett, ami szintén munkaképtelenné tett. A gyógyszert abbahagytam és pszichiáter segített kihozni ebből a helyzetből. A Rexetin nevű ssri-t kaptam, ami rendkívül jónak bizonyul. A múltbéli szorongásaim is jelentősen redukálódtak, a hangulatomra is jó hatást tett és semmi mellékhatást nem tapasztaltam, így úgy döntöttem, hogy ezt a gyógyszert szedni fogom még egy ideig, akár évekig is. A migrénes rohamok viszont visszajöttek és az elmúlt héten is végig nagyon rosszul voltam a fejfájás miatt, mivel rengeteg front volt. Hánytam is, dolgozni se tudtam bemenni. Egy fórumon olvastam a Divascan nevű gyógyszerről, hogy hatásos és kevés mellékhatása van. A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszélyes ezt a gyógyszert a Rexetinnel együtt szedni? A betegtájékoztatóban nem találtam egyik gyógyszernél se olyat, hogy kizárná egymást. Tulajdonképpen egy SSRI és egy szerotonin antagonista gyógyszerről van szó. Más külföldi fórumokon is olvastam olyat, hogy migrén megelőző gyógyszert szedtek ssri-vel. Amit még tudni kell rólam, hogy az első menstruációmnál már megállapították a PCOS-t, amire viszonylag fiatalalon fogamzásgátlót kaptam. Néhány éve endometriózist diagnoztizáltak nálam, ami miatt megszakítás nélkül kell szednem a fogamzásgátló tablettát. (jelenleg laporoszkópos műtétre várok) Gondoltam már arra is, hogy ezek a betegségek, illetve a fogamzásgátló is súlyosbíthatja a migrénes rohamaimat. Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a gyógyszeres kezelés témában

        Kedves Kérdező! Valóban, a problémája eléggé összetett.Mindenesetre, a Rexetin és Divascan között interakció nem ismert,így az együttes szedésnek nem lehet különösebb veszélye.Bizonyára ki fog derülni, hatásos e? Leírása alapján azt gondolom, hogy a migrénje mostanára tensiós fejfájással szövődött.Talán a fejfájások sűrűségét a műtét miatti aggodalmaskodása is befolyásolja. A migrénes fejfájás és a tensiós fejfájás is eredményesen kezelhető a pszichiátriai betegségek helyes kezelésével. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. május 18., 00:19; Megválaszolva: 2020. május 18., 06:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok. 2020.04.17 én volt egy császármetszésem,gerinc érzéstelenítéssel. Nagyon vigyáztam,nagyon odafigyeltem arra h.műtét után annyit igyak amennyit csak lehet,nehogy fejfájás lépjen fel. Hál Istennek sikerült,a műtét...
        Tisztelt Dr Nő/Úr! Az utóbbi időben gyakran érzek erős görcs szerű fájdalmat a tarkóm bal alsó részén,a fájdalom heves erős de csak pár percig tart.
        Üdvözlöm, lassan 40 éves vagyok és kb 3-4 hónapja vettem észre hogy egyre többször fáj a fejem. Leginkább a szemgödörben érzem közvetlenül a szemöldök csont alatt és az az orrom teteje és a szemöldököm közötti üregben. Kb 3-4...
        Üdvözlöm Két hónapja fáj a fejem,de közben volt pár nap szünet. 33 éves vagyok és óvoda óta migrénes vagyok. Fájdalomcsillapító és pihenés mindig segített.Lüktető,hasogató migrénem szokott lenni,ami mozgásra,de pihenésre is...
        Kedves Doktornő! Tizenéves korom óta szenvedek a migrénes fejfájástól (aura nélküli). Minden tavasszal és ősszel jönnek elő, elég egyértelműen a fronthatások okozzák. A nyári és téli időszak viszonylag jó szokott lenni. Viszont...
        7 hete kezdődött a fejfájásom. Volt egy fulgyulladásom. Azi sandozt szedtem ra 6 napig.A gyogyszerkura letelt a fejfajas megmaradt. Majd jottek ujabb tunetek. Bal vallam fajt, neha belso remegesfelet ereztem. Nyugtalansag, alig alszok, neha megrandul az...
        Tisztelt Doktornő/úr! Eddig ritkán jelentkezett ez a helyzet, de most egyre sűrűbben érzem ezt a fajta fejfájást. Jelenleg nem mentem vele orvoshoz, hiszen a helyzetre való tekintettel, gondolom elküldenének. A fejem ahol a nyakamhoz...
        Tisztelt Doktor Úr! Napok óta fáj a fejem hátul jobb oldalon. Középtájt. Egyfajta nyomást érzek. A vérnyomásom magas, szedek rá gyógyszert, átlagosan 135/85. Nem szédülök, nincs hányingerem. Mi lehet a baj?
        Három napja nem éreztem jól magam, fájt a fejem, fáztam. Vasárnap elmentem az orvoshoz mert belázasodtam. Írt fel gyógyszert, de aggaszt hogy a fejem szúr,lüktet keservesen fáj, akkor is ha köhögök és akkor is ha nem! Ez a betegségem miatt...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.