Mitől magas a pulzusom?

Tisztelt Válaszoló! Tudomásom szerint gyermek korom óta magas a pulzusom(nyugalmi állapotban 95-120). A vérképemben is gyermek korom óta magas a vas és a vaskötő kapacitásom. 2008-ban voltam először kardiológusnál ahol a Diagnózis: A kéthegyű billentyű prolapsusa volt és véleményként ezt írta a doktor úr: sz. e. endocarditis profilaxis. Nemrégiben új háziorvosom ismét felfigyelt a magas pulzusszámomra. Kért egy vérképet(pajzsmirigyre is) melyben az eltérő értékek: Trc 112, 00 10'9/L, MPV 14, 30 fL, P-LCR 57, 20%, Szérum vas 33, 7umol/L, Teljes vaskötő kapacitás 78, 9 umol/L (Minden vérképemen hasonló adatok vannak) Készítettek egy EKG-t is ahol a legalacsonyabb pulzusszámom 96 volt és 118-ig hullámzóan változott. Ezek után nem kaptam semmi tanácsot vagy más kivizsgálásra utalást. "Ha nincs panasz akkor nem baj" mondattal elköszönt a háziorvosom. Nem tudom mennyire kapcsolódik ezekhez a dolgokhoz, hogy nagy melegben, hosszas állás, vérvétel, fogorvos... elszédülök. Az lenne a kérdésem, hogy valóban nincs miért aggódom sem a pulzusom sem a magas vastartalom miatt vagy forduljak más szakorvoshoz? Hálás köszönettel: Kata!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vas témában

Kedves Kérdező! A magas vas értékek miatt hematológiai kivizsgálás mindenképpen szükséges lenne. A pulzusszám miatt kardiológiai kontroll vizsgálat is szükséges, a mitralis prolapsus miatt egyébként is évente kellene kontroll vizsgálatra mennie a kardiológiára. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. június 03., 19:08; Megválaszolva: 2014. június 04., 19:23
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem