Mellkasi fájdalom

Tisztelt Dr. Úr/Nő! 2-hete fáj a jobb oldalam mell magasságban. Voltam a háziorvosnál ő írt fel antibiotikumot Fromilid-et és fájdalom csillapítót Fortedolt. 4 nap múlva visszamentem, mivel a tüneteim nem múltak el. Beutalt a tüdőgondozóba nincs sem tüdőgyulladásom sem mellhártya gyulladásom, semmit nem találtak. Az orvosom javaslatára tovább szedem a fájdalom csillapítót mivel azt mondta valószínű ráment a vírus az izmaimra és az fáj. Hétfőn lesz egy hete hogy voltam a tüdőgondozóba, a gyógyszert továbbra is szedem, viszont a tüneteim nem múlnak, sőt van hogy erősebbek. Jobb oldalt mell alatti részen és oldalt fáj, ha köhögök ha lehajolok és ha a jobb oldalamon fekszem akkor is érzékeny, fáj. Nem végzem nehéz fizikai munkát. A kérdésem az volna tényleg fájhat huzamosabb ideig ha az izmokra rá megy a vírus, ha esetleg nem akkor hová mehetnék vizsgálatra milyen területre. Elég kellemetlen és van amikor igen erősen fáj, és van, hogy nem tudok ráfeküdni. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mellkasi panasz témában

Kedves Kérdező! Nem mindegy, hogy a bordái fájnak nyomásra, vagy a bordákon belül van a fájdalom. Ha a bordái a nyomásérzékenyek, akkor elsősorban bordaközti ideggyulladás okozhat tartós fájdalmat. Ha nem a bordák a fájdalmasak, akkor a májat illetve az epehólyagot kell megvizsgálni ultrahanggal, elsősorban epekövességet kell keresni illetve kizárni. További lehetőség a rekeszizom felszínét borító mellhártya gyulladása (ez nem látszik e röntgen képen, de a mellkast meghallgatva felfedezhető. HA nem csökkennek panaszai, mindenképpen menjen vissza háziorvosához a vizsgálatok folytatása céljából. Üdv: dr. Tomonkó MAgdolna

Kérdés: 2014. május 18., 16:43; Megválaszolva: 2014. május 18., 23:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem