gyógyszerváltás

Tisztelt Doktor úr/Nő A szakorvos gyógyszerváltást javasolt de én kételkedem ennek szükségességében. 32 évvel ezelőtt rosszulléteim voltak, nagy sokára derült ki, hogy a pajzsmirigy hormon okozza ezeket a rosszulléteket. Akkor a doktor Propranolol 40mg.-os tablettát irt fel. Úgy magyarázta nekem a dolgot, hogy ez karban tartja a pajzsmirigy hormon által okozott migrénes fejfájást, a szapora szívverést és a magasabb vérnyomást is. Kérdeztem ezt meddig kell szednem azt mondta amíg élek addig. Most a doktornő a Propranolol helyett Nebilet 5 mg.- os gyógyszert irt fel. A problémám az, hogy ez kimondottan szív és érrendszerre ható gyógyszer amit magas vérnyomás esetén is alkalmaznak. De nekem nincs se szív se érbetegségem és a vérnyomásom sem magas. Egy pár vérnyomásmérés eredménye: 137/79-80, 119/72-70, 131/72-68 Ezért félek ezt a gyógyszert bevenni. Kérem tanácsát mit tegyek Köszönettel

Dr. Árki Ildikó válasza gyógyszeres kezelés témában

Tisztelt Kérdező!

A 30 évvel ezelőtt felmerült pajzsmirigy betegségét jó lenne kontrollálni, hogyan is állunk, van-e egyáltalán pajzsmirigy működés zavara. A Nebilet a béta blokkolók közé tartozik, szívfrekvencia csökkentő hatása is van, a terápiát beszélje meg az elrendelő orvosával.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. október 17., 13:36 ;Megválaszolva: 2013. október 18., 13:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet e ezeket szedni egyszerre?
Kedves Doktorno! A nyalkahartya gyulladasomra a haziorvos Lordestint es mometason sandoz orrsprayt irt fel a ful orr gegesz pedig a furocef antibiotikumot...
Szedhető?
Cataflam 50 mg tabletta szedhető-e együtt aspirin 100 mg-al. Napi 1 aspirin 100mg-ot szedek. 3x1 cataflamot kellene. Az aszpirint TIA gyanú miatt írták...
Szívritmus zavar?
Tisztelt Dr! Szívritmus zavar gyanúja miatt küldött a háziorvosom vérvételre. (felkarjaimban, nyakamon és bal oldalt a mellkasomban nagyon rossz...
vízelethajtó
Tisztelt Doktor Úr! A házi orvosom, Rawel SR 1, 5mg irt elő vízhajtónak, de a betegtájékoztató szerint, vérnyomáscsökkentő...
Stroke utáni állapot