Lépeltávolítás miatt védőoltások

Tisztelt Doktor úr/Doktornő, édesapámnak 5 éve baleset miatt eltávolították a lépét. Utána 3 db védőoltást kapott, amit 5 évente ismételni kell. Most, hogy letelt az 5 év, kettőt meg is kapott (Pneumovax és Meningitec) , de a harmadikat (Hiberix injekció) nem kapta meg, mert állítólag azt már nem kell, elég volt egyszer, közvetlenül a műtét után. Az lenne a kérdésem, hogy tényleg nem kell a Hiberix-et 5 évente ismételni, elég volt egyszer? (mert a Hiberix influenza /b-típusú Haemophylus influenzae/ elleni oltás, és az influenza elleni oltásokat mindig ismételni kell, nem? ) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza védőoltás témában

Kedves Kérdező!

A Haemophylus influenzae nevű kórokozónak semmi köze az influenzához. Az influenzát vírus okozza, még pedig változékony vírus, ezért szükséges évente új oltás. A Haemophylus influenzae pedig egy baktérium. A jelenlegi álláspont szerint ebből felnőtt korban egy oltást kell adni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 10., 19:54; Megválaszolva: 2013. január 17., 16:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Bexsero védőoltás mellékhatásai?
Tisztelt Szakértő! 20 hónapos unokám kb 1 hónapja Bexsero oltást kapott, ami után először láz jelentkezett ami elmúlt, de rá 1 hét múlva...
Duplan beadott oltás
Tisztelt Doktornő! Kisfiam júliusban (19 hónaposan) kapta meg a 15 hónaposan esedékes oltását.6 héttel későbbre volt tervezve a következő...
Védőoltás
Tisztelt Dr. Nő/Dr.Úr! Idén állapították meg nálam a tojásfehérje allergiát és tojássárgája intoleranciát. Kérdésem, hogy tojásfehérje...
védőoltás
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Egy klinikán dolgozok mint takarítónő, sok fertőző beteg fordul meg az osztályon, ezért javasolták, majd ez év...