Lábfejgörcs

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném megtudni, mi lehet az oka és hova forduljak panaszommal. Mindkét lábfejemben felül, a nagylábujj mentén ideggörcs szokott kialakulni, főként akkor ha nem vagyok nyugalmi állapotban (pl. ideges vagyok, izgulok, stb.). Szoktam rá magnéziumot, néha kalciumot is szedni, de sokszor nem segít elmulasztani az állapotot, mely nagyon kellemetlen ha az utcán jön rám, a talpra állás is fájdalmas. Azért gondolom, hogy nem izomgörcs, mert akkor a magnéziumtól elmúlna. Ha érzem a görcs jövetelét, a lábujjaim fel kell hajtanom, úgy nem görcsöl be, de így is sok idő mire elmúlik. A nyújtás nem segít. Lehetséges, hogy a nagylábujjamat irányító izom/ideg túl rövid? Valamilyen gyógyszer vagy krém segít ellazítani? Vagy tornáztatnom kéne? Válaszát köszönöm előre is!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza lábgörcs témában

Kedves Kérdező!, Hogy van-e magnézium vagy kalcium hiánya, az egy laborvizsgálatból kiderül. Érdemes lenne tisztázni, van-e valamilyen statikai rendellenessége, pl. lúdtalp, sarokcsont tengelyeltérés. Ehhez ortopédiai szakvizsgálat szükséges. Érszűkület irányában is érdemes megnézetni ezt a lábat, főleg ha dohányos. Ha minden lelete negatív, az idegrendszer túlterheltsége is szóba jöhet a panaszok okaként. gyógyszeresen csak akkor lehet valamit kezelni, ha már az okot sikerült kideríteni. Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2012. június 26.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Lábfájdalom, alvászavar.
Tisztelt Doktorúr. Rendszeresen fáj a lábam ha állnom kell, folyamatosan magnéziumot szedek évek óta mert másképp izomgörcs jelentkezik a lábamba. Illetve...
Lábgörcs heti rendszerességgel
A férjemnek heti rendszerességgel begörcsöl a bal vádlija 4-5 alkalommal, és kb 30percig tart a görcs, viszere is van. A háziorvosunk azt ajánlotta, hogy...
Helyi érzéstelenítéses műtét után...
Trombózis félelem mellműtét után
Fertőzés veszély, denevérről
Kislány szedhet-e fitoösztrogén...