Energiaital

Jó napot! Hollandiában dolgozom lassan 2 éve és az elmúlt egy évben a napjaim úgy telnek, hogy reggel 5 órától este 6-7-ig nem eszek szinte semmit, csak energiaital naponta 3db plusz cigi.Persze tisztában vagyok vele, hogy ez egyáltalán nem egészséges, és mostanában előjön a szédülés gyomorfájás, remegés.Szeretném megtudni, hogy ennek mi a kiváltó oka és mi történhet velem. Mert igazság szerint elgondolkozom, hogy lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, mert mindenki próbál leszoktatni erről az életmódról. Előre is köszönöm a segitséget

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza energiaital témában

Kedves Kérdező!

Én is csak lebeszélni tudom erről az életmódról! Az energiaitalok összetevői, a dohányzás, a stressz, az üres gyomor egyenes utat jelentenek a gyomorfekélyhez, mely a fájdalmon túl gyomorvérzést is okozhat. A szédülés és a remegés utalhat vércukor vagy vérnyomás problémákra is, de az energiaital fogyasztás idegrendszeri szövődményei is lehetnek. A rengeteg energiaital állandóan magasan tartja a vérnyomását, ami kimeríti a mellékveséket és tönkreteszi az érrendszert. Javaslom, hogy sürgősen térjen át az egészséges életvitelre, mert jelenlegi életmódjának beláthatatlan következményei vannak. Még lefekvés előtt készíthet magának néhány szendvicset, amit másnap elfogyaszthat. 3 energiaital sok egy napra, ennek a mennyiségét szépen fokozatosan csökkenteni kellene max. 1 dobozra/nap.

Kérdés: 2011. szeptember 11., 13:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 00:06
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Energiaital
Tisztelt Dr Nő/Úr! Az elmúlt pár hétben minden nap iszok energiaitalt. Néha naponta többet is. Néhány napja azt vettem észre, hogy a végtagjaim...
Labor lelet
HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket...