• Szüksége-e további vizygálat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves nő vagyok, fogászati asszisztensként dolgozok. A minap csináltattam kontroll keretében egy vérképvizsgálatot. Feltűnt egy nagy különbség a CRP meghatározásnál, elég magas lett az eredmény, kezdjek e aggódni illetve ez az eredmény von-e maga után további vizsgálatot, "foglalkozzak-e" vele? MON % 8, 70% × CRP meghatározás 12, 56 mg/l × HDL koleszterin 1, 68 mmol/l × LDL koleszterin 2, 80 mmol/l × eGFR 65 Köszönettel: Lenner Krisztina

        Dr. Molnár Dóra válasza a laboratóriumi lelet témában

        Tisztelt Kérdező! A laboratóriumi eredményeket nem lehet önmagukban értékelni, mindig szükséges hozzá a klinikai helyzet ismerete. A kissé magasabb CRP utalhat gyulladásos folyamatra, ami egyszerű nátha is lehet, de természetesen más is állhat a háttérben. A lelet megbeszélésére keresse fel háziorvosát! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 31., 10:32; Megválaszolva: 2019. február 03., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: