• Szívdobbanás érzés mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy furcsa észrevétellel kapcsolatban kérném véleményét. Két alkalommal fordult elő, hogy úgy éreztem igen-igen nagyot dobbant a szívem. Két egymást követő dobbanás volt, de olyan, hogy szinte a mellkas is kidudorodott tőle. Fájdalom nem volt sem előtte sem utána. Mindkét alkalommal magasabb pulzus lehetett, az egyik, amikor a gyerekek felhúztak és hangosan rájuk szóltam. A másik sportolás közben kb. 15 perccel indulás után volt magas terhelésnél - gondolom 150-160-as pulzus körül. Utána még több, mit két órát kerékpároztam bár alacsonyabb terheléssel. Nyugtalanít a dolog, mert eddig ilyen nem volt. Rendszeresen sportolok, panasz nincs, kezelés alatt nem állok. Gluténmentes diétát tartok.

        Dr. Molnár Dóra válasza a Szívbedobbanás témában

        Kedves Kérdező, a panaszt valószínűleg extraszisztolé okozta. Ez nem sorban érkező ütés, amely után kis szünetet követően ismét normál ütemben ver a szíve. Ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Többnyire ártalmatlan jelenség, sokaknál előfordul, de néha bajt is jelezhet. Mivel rendszeresen sportol, és eddig nem volt panasza, most pedig kialakult, egy általános alapvizsgálat és EKG mindenképpen javasolt. Amennyiben gyakrabban érezne bedobogást Holter (24 órás, EKG) vizsgálat elvégzése is, esetleg terheléses EKG is szóba jön a további teendők meghatározásához. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2016. október 24., 10:43; Megválaszolva: 2016. október 26., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.