Energiaital

Tisztelt Doktornő! Nem fogyasztok rendszeresen energiaitalt, alkoholt is alkalom szerűen. Sportolok oda fiygelek az egészségemre, leginkább vizet szoktam inni leszámítva évente azt pár napot. Egy hete viszont sikerült meginnom nagyjából 10 vodka redbullt. Utána szédültem,, volt egy nem tól erős vese körüli fájdalmam, gyenge hányingerem másnap és émelyegtem pár napig, azt mondanom se kell hogy a szivem majd kiugrott a helyéről aznap este, reggel viszont alig volt pulzusom. Viszont kifejezetten rosszul nem voltam a szédülés volt a legerősebb tünet, de az kitartott több napig és nagyon halványan még most is érzem, tompasággal karöltve.Kicsit utána olvastam és találtam egy cikket amiben azt írták, hogy a tulzott energia ital fogyasztás MARADANDÓ szív, vese, máj illetve agyi kérosodást okoz vagy okozhat. A kérdésem az lenne hogy ez a rendszeres fogyasztásra érvényes vagy már egy alkalomtól is kialakulhatnak ilyen károsodások. És ha igen akkor pontosan milyen nem kivánt változások ezek a "károsodások". Illetve hogy tudom kizárni ezek meglétét? Van e további teendőm vagy magától el fog múlni? Vérvétel kimutatja ha baj van a májammal vagy vesémmel? Szeretném ha valaki megnyugtatna vagy legalább felvilágosítana amennyire csak lehet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Energiaital fogyasztás, Energiaital témában

Kedves Kérdező! Az akut tüneteit részben a kiszáradás, részben a koffein túladagolás magyarázza együtt az alkohol nem kívánatos hatásaival. Mivel már több nap is eltelt, és Ön még mindig panaszos, mindenképpen menjen el a háziorvoshoz! Laboratóriumi vizsgálat valóban kimutathatja az esetleges vese vagy májkárosodást. A háziorvosi vizsgálat során dönteni lehet a további teendőkről is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. július 27., 22:37; Megválaszolva: 2016. július 27., 23:23
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Labor lelet
HPV elleni GARDASIL 9 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 13 éves unokámmal kapcsolatban kérdezem, hogy szükséges-e a HPV elleni GARDASIL9 oltás? Nagyon szélsőséges véleményeket...
Vércukor mérés kétszer -...
Laboreredmény