Konditermi edzés túlsúllyal, hogyan kezdjem?

Üdvözletem! Cirka 5 éve szedek magasvérnyomásra gyógyszereket! Teljesen jól be is állt a vérnyomásom! Sajnos túlsúlyos vagyok nem is kicsit! 190 magas vagyok es 135 kiló, úgy döntöttem, hogy elmegyek edzeni konditerembe és kicsit helyre hozom, amit 5-6 évvel ezelőtt egy kemoterápia súlyba hozott! Igazából a kérdésem az lenne, hogy bármit csinálhatok, súlyzós, és kardios edzést egyaránt! Milyen ütemben lenne érdemes, hogy ne legyen baj belőle, 2 hete már járok mindent csinálok (ahogy az egészséges emberek, tehát konditeremben mindent használok. Erről szeretnék pontosabb kiterjedtebb választ. Köszönöm

Dr. Molnár Dóra válasza Edzés témában

Kedves Kérdező, gratulálok az elhatározáshoz! Az edzőteremben mindenképpen beszéljen egy személyi edzővel, először fel kellene mérni az aktuális edzettségi állapotot, majd ez alapján edzési tervet készíteni. Ha a vérnyomása hajlamos terhelésre jelentősebben megemelkedni (180Hgmm fölé) , akkor mindenképpen beszéljen az orvosával is. Rendkívül fontos a fokozatosság, nem csak szív - és érrendszeri szempontból, hanem az ízületek védelme céljából is. Érdemes a bajok elkerülése céljából erre rászánni egy kis energiát és pénzt. Fekve-nyomás, nagyobb súlyok emelgetése magas vérnyomás betegségben szenvedőknek nem ajánlott, inkább a dinamikus mozgásformákat részesítse előnyben. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 20., 21:20; Megválaszolva: 2016. január 21., 11:35
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Asszimetria
Üdvözlöm! A következő problémámban szeretném kérni a véleményét! 188 centi magas 21 éves férfi vagyok.Testépítést végzem és idővel...
Torna
     Kedves Szakértő! Elkezdtem minden nap tornázni, egy órás aerobik nagyon fárasztó van benne erősítés minden! Baj, ha minden...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?