• Mit javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm kedves Dr.nő.42 éves férfi vagyok.2 hónapja kardiológián emelkedett vérnyomást mutattak ki, terheléses EKG-nál is magas volt a vérnyomás második értékem, de alap esetben is 92 volt. Azt mondta az orvos hogy megfelelő gyógyszert számomra csak 2 heti minden napos vérnyomás mérések alapján tud kiírni. Még sajnos nem tudtam ezt teljesíteni mivel még nem vettem vérnyomásmérőt. Az lenne a kérdésem hogy ha már tudja az orvos milyen gyógyszert szedjek edzhetek-e utána nagyobb intenzitással mint ahogy jelenleg edzek.Jelenleg heti 3-szor súlyzózok 2 órát, és heti 3 alkalommal 1 órán keresztül 40 mp kemény munka 20 mp pihenő folyamatosan.Ez állóképességi edzés inkább.Sokszor hamar elfáradok de ez gondolom az emelkedett, vagy magas vérnyomás miatt van.És a bal szemem is be szokott vérezni nagyobb terhelésnél. Mit javasol kedves Dr.nő futhatok-e, és magasabb fokozatba kapcsolhatok ha már szedem a megfelelő gyógyszert? Gyógyszer nélkül úgy érzem nem tudok keményebben edzeni.Válaszát előre is köszönöm.T.Csaba

        Dr. Molnár Dóra válasza a edzés témában

        Kedves Kérdező, ha nincs vérnyomásmérője, akkor lehetne 24 órás vérnyomás monitorozást is csinálni (ABPM), illetve egy szemfenéki vizsgálat ( erek állapota) segíthet eldönteni, hogy milyen terápia szükséges. Nem írta milyen súlyokkal edz, de a súlyzós edzés mellé mindenképpen javasolt kardióedzés is. Jól kezelt magas vérnyomás mellett sokféle sport szabadon végezhető, kifejezetten nagy súlyok emelése nem javasolt. (élettanilag elfogadhatóbb a fekvenyomásnál a saját testsúllyal végzett edzés- pl. fekvőtámaszok) A futás jó sport, a bemelegítést azonban ne hanyagolja el! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2016. július 31., 23:50; Megválaszolva: 2016. augusztus 02., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.