Édesítőszerek

Tisztelt Doktornő! Nemrégiben végzett laboreredmények alapján az orvosom azt javasolta, hogy figyeljek oda a májamra, nem vészesen, de eltértek az értékek a normálistól. Gyógyszereket nem szoktam szedni, odafigyelek az adalékanyagokra is, viszont napi szinten fogyasztok édesítőszereket (aszpartám vagy natrium szacharin alapúakat) van hogy akár napi 10 szemet is. Arra gyanakszom, hogy ez lehet a probléma, Ön szerint ezt kellene visszaszorítani? Válaszát előre is köszönöm!

Irinyi-Barta Tünde válasza édesítőszer témában

Kedves Kérdező!

Ha laborleleteiből kitűnik, hogy gyengült a mája, akkor valóban javasolt lehet a mesterséges anyagok bevitelének csökkentése. A mesterséges édesítőszerek helyett Önnek a természetes alapúakat ajánlom, mint például a Stevia, vagy nyírfacukor. Javaslom, hogy 3 hónap múlva ismételjék meg a vérvételt.

Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2015. március 31., 12:02 ;Megválaszolva: 2015. április 03., 12:27
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Vérvételi eredmény
Kedves Doktornő! Vérvételi ereményemmel kapcsolatosan érdeklődtem, mellékeltem ismét. A torkom kissé fájt a hét elején, más bajom nincs. A...
Kéz seb kérdés
Köszönöm szépen a választ. Az kimaradt, hogy a hajvágásnál nem viselt gumikesztyűt, elkaphattam valamit? .Nem volt sebem a kezemen, a körmömnél...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...