• Édesítő receptre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az után szeretnék érdeklődni, hogy a cukorbetegeknek lehet-e támogatással édesítőt felírni. Egy időben Sorbit-ra volt lehetőség, de azt hallottam, hogy az egészségtelen.

        Dr. Rakk Erika válasza a édesítőszer témában

        Kedves Kérdező! Csak gyermekeknek lehet fruktózt felirni. Korábban valóban lehetett sorbitot is, de a sorbit is tartalmaz kalóriát és a cukorbetegek nagy része tulsúlyos vagy elhizott, valamint mellékhatásként sokaknál hasmenést okoz, ezért teljesen érthető, hogy nem támogatja a TB.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2014. november 30., 07:36; Megválaszolva: 2014. december 09., 01:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: