Lehet ebből probléma?

Tisztelt Doktor úr/nő! Nem tudom, hogy mennyire kell tartanom attól, hogy a trombózis veszély fenyegethet engem? Nyáron versenyszerűen kerékpározom (3-4 ezer km) , viszont télen kevésbé jut időm a sportszintű testmozgásra, de így is sokat sétálok, egy nap 3-4 órát is. Viszont ez mellett szoktam ülni (számítógép előtt) 1, maximum 1, 5 órát. Ebben az időszakban is felállok legalább 3-4 alkalommal, inni-enni, stb és ülés közben is mozgatom a lábaimat. Nem vagyok túlsúlyos, vérnyomásommal sincs gond, és iszok elegendő folyadékot (kizárólag ásványvizet) is. Kell tartanom a trombózis veszélyétől? Mennyi ideig tartó ülés lehet veszélyes? Ksözönöm válaszát!

Dr. Árki Ildikó válasza trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

Ilyen egészséges életmód mellett, ilyen fiatal korban, hacsak nincs genetikai trombózis hajlama, és nem történik más, trombózisra hajlamosító esemény, nem nagy a valószínűsége a mélyvénás trombózis kialakulásának. A napi 1, 5 óra ülő tevékenység, főleg, hogy -nagyon helyesen- azt is mozgással megszakítja, nem számít túl hosszú időtartamnak.

További jó egészséget kívánok. Üdvözlettel. dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2012. december 31., 23:07 ;Megválaszolva: 2013. január 03., 16:00
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Lehetőség!
Disztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a próblémával fordulok őnőkhőz, hogy 4-5 hónapja volt egy trmbozisom.Szaunázhatok-e ilyen betegség után.Szedem a...
Feketeköménymag fogyasztása
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?