Normális még ez az eltérés a leletemben?

Kedves Doktor Úr/Doktornő! 17 éves vagyok, 169 centi magas és 47 kiló. Rendszeresen tartok edzéseket: aerobic-ot zumbát és TRX-et. Emellett napi 8 km-t futok, és hajnalban jógázom. Édesanyám megnyugtatása végett elmentem vérvételre, és egy pár érték -nagyon kis eltéréssel- nem stimmel. Mielőtt leírnám, melyek ezek, azt is tudni kell, hogy nem eszem sokat, és emiatt is kellett ezt a vérvételt eszközölni (óránként bekapok egy-két kis falatot: gyümölcsöt, rostos dolgokat, mostmár szénhidrátot is, illetve sok tejet iszom csontjaim védelme érdekében) Tehát az értékeim: A Neutrophil számom: 2.30 (referencia tartomány: 2.50-7.50) Így nyilván a százalékos érték is picit alacsonyabb. A Lymphocyta %-ban megadott értékénél van eltérés..amit nem nagyon értek, hiszen a számánál ezt nem tüntették fel: 25-40 helyett az enyém 58.50% A VVT számom picit magas: 5.50 és 5.10-ig lenne jó. Ebből kifolyólag a Hemoglobin számom és a Hematokrit szintem is picit magasabb: (hemoglobin: 15.9 15.3 még jónak számít, a Hematokrit pedig: 46.4 és 45.0 lenne optimális) . A mikroszkópos kenetemnél pedig jelen van ugyan úgy a neutrophil gran.%: -alacsonyabb-: 34.0 és 50-70% között lenne jó. A Lymphocyta is újra leírható: 40%-ig jó, nálam ez az érték 60% És a szérum kálium magasabb az 5.1-még elfogadható értéknél: 5.6. Én úgy látom, hogy ezek nagyon csekély eltérések, szeretném megtudni, mi lehet a gond, illetve min kell változtatnom, hogy ez a pár érték a legközelebbi leletnél megfelelő értékeket mutasson. Előre is köszönöm válaszát! U.I: Ne haragudjon, hogy a referencia-tartományt is odaírtam, nyilván tudja enélkül is a jó értékek számait, de így pontosabbnak láttam a "probléma" leírását.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborértékek témában

Kedves Kérdező!

Normál fehérvérsejtszám mellett a neutrofil/limfocita arány eltolódása nem ad okot aggodalomra. Ennek hátterében állhat egy közelmúltban lezajlott vírusfertőzés is. A magasabb hemoglobinérték éppen meghaladja a normál érték felső határát, ezt érdemes lenne fél év múlva megismételni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. szeptember 01., 17:06; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 22:06
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Emelkedett Gamma gt, ferritin...
Vérvételi eredményeim alapján, mi lehet a gond? Panaszaim nincsenek. A laborleletből csak a normál tartománytól eltérő értékeket írtam le. Hasi...
mire utalhat ez a lelet eredmény?
Tisztel Doktor nő/úr! A vérvételi eredményemben van 4 elem ami eltér a normál értéktől. Szeretném tudni mire utalhat, szükséges e orvoshoz...
Vvt sülyedés 80mm/h
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Üzemorvoshoz vérképet kellett vinnem, amelyben volt néhány eltérés, ezért most a háziorvos küldött el újabb...
Jó ez a véreredmény?
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Vérképem eredménye a következő: WBC: 8, 4, RBC: 4, 7, HGB: 128, HCT: 0, 39, MCV: 82, 80, MCH: 27, 2, MCHC: 328...
Labor lelet
Tisztelt Uram/Holgyem, Mellekelt laborleletemmel kapcsolatban szeretnek felvilagositast kerni. 29 eves no vagyok. Az aTPO elteressel tisztaban vagyok...