Emelkedett Gamma gt, ferritin, koleszterin, HGB

Vérvételi eredményeim alapján, mi lehet a gond? Panaszaim nincsenek. A laborleletből csak a normál tartománytól eltérő értékeket írtam le. Hasi UH-ra jheten megyek. Ferritin: 305 20, 0 - 250, 0 GOT: 23 <40 GPT: 52 <40 Gamma- GT: 53 7 - 50 Koleszterin: 5, 4 3, 9-5, 2 LDL koleszterin: 3, 67 <3, 36 HDL koleszterin: 1, 15 1, 45 - 5, 20 neutrofil: 0, 49 4, 00 - 10, 00 RBC: 6, 14 3, 90 - 5, 60 HGB: 179 120 - 175 HCT: 0, 52 0, 38 - 0, 50

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborértékek témában

Kedves Kérdező!

Nagy gond nincsen, a májfunkciós értékei enyhén emelkedtek és kicsit magasabb a hemoglobin értéke. A koleszterin érték is enyhe emelkedést mutat. Ezért javasolták a hasi ultrahangot. Az enyhén emelkedett Hgb, vvt nem ad okot aggodalomra, ha májbetegséget sikerül kizárni, menjen el vért adni és ezek az értékek várhatóan rendeződnek. A magasabb laboratóriumi értékek kontroll vizsgálata a későbbiekben szóba jön.

Kérdés: 2012. november 22., 10:42; Megválaszolva: 2012. november 24., 18:46
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
mire utalhat ez a lelet eredmény?
Tisztel Doktor nő/úr! A vérvételi eredményemben van 4 elem ami eltér a normál értéktől. Szeretném tudni mire utalhat, szükséges e orvoshoz...
Vvt sülyedés 80mm/h
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Üzemorvoshoz vérképet kellett vinnem, amelyben volt néhány eltérés, ezért most a háziorvos küldött el újabb...
Jó ez a véreredmény?
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Vérképem eredménye a következő: WBC: 8, 4, RBC: 4, 7, HGB: 128, HCT: 0, 39, MCV: 82, 80, MCH: 27, 2, MCHC: 328...
Normális még ez az eltérés a...
Kedves Doktor Úr/Doktornő! 17 éves vagyok, 169 centi magas és 47 kiló. Rendszeresen tartok edzéseket: aerobic-ot zumbát és TRX-et. Emellett napi 8...
Laborlelet értelmezése