Májfunkció értékek.

Tisztelt Dr. Úr! Szeretnék segítséget kérni! sajnos a háziorvos nem adott felvilágosítást miért is lehetnek ezek az eltérések ezért is fordultam ehhez az oldalhoz. fogamzásgátlót szedek 5-6 éve. (jangee 2milligram) ha ez fontos. más gyógyszert nem szedek. A májfunkciós értékeim magasak ill. alacsony jelzést kaptak. GOT 113 (3-32) GPT 44 (3-33) GGT 4 (alacsonynak van feltüntetve) (5-25) LDH 375 (240 - 480) további adatok: Glükóz: 4, 8 (3.8-6) ; Rheuma faktor: 11 (<14) ; HbA1C: 5, 2 (4-6) ; HbA1C (IPCC): 33, 3 (20-42) ; kreatinin: 70 (45-84) ; nátrium szérum: 142 (134-146) ; kálium szérum: 4, 5 (3.5-5.1) ; klorid 103 (98-107) ; összes kálcium 2, 38 (2.15-2.5) ; foszfát 1, 04 (0.87-1.45) ; magnézium 0, 98 (0.65-1.05) ; vas: 23, 7 (6.6-26) ; totál transzferrin: 4.10 (2-3.6) ; összfehérje 71 (64-83) ;albumin: 44 (35-52) ; összkoleszterin 4.6 (2.6-5.2) ; hdl koleszt. direkt: 1.42 (1.1-3.8) ; non-hdl koleszt.: 1.2 (1.6-4) ; totál bilirubin: 4 (2-17) ; Amiláz: 64 (28-100) ; Lipáz: 19 (13-60) ; CrP: 2.4 (0-5) Fehérvérsejtszám: 6, 4 (4.4-11.3) VÖrösvérsejtszám: 4.4 (4.1-5.1) előre is nagyon köszönöm a segítéségét! Üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza laborértékek témában

Eléggé nehezen értelmezhetőek az értékek. Májproblémák esetén a GGT, az AP (ezt nem nézték) és a bilirubin is emelkedik általában, illetve a GPT érték emelkedése jelentősebb, mint a GOT-é. Ez alapján még az sem mondható ki egyértelműen, hogy májprobléma jele lenne az eltérés, mert a GOT az izomszövetben is jelen van, izomsérülés (izomláz, zúzódás, edzés) esetén szintén megemelkedik. Aggodalomra okot nem látok, érdemes pár hét múlva megismételni a vizsgálatot, akkor AP (alkalikus foszfatáz) és CPK (kreatinin foszfokináz) értéket is vizsgálni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. március 02., 11:49; Megválaszolva: 2015. március 03., 01:17
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Covidon átesett beteg vagyok, az első tünetek március 8.-án kezdődtek. Viszonylag enyhe tüneteim voltak. Viszont az első...
Laboratóriumi eredmény
Jó napot kívánok doktornő. Szeretném megkérdezni, hogy a laboratóriumi eredményemben eltérés mutatkozik a Se kálium és az Se alanin...
Lenyeltem!
Részben Lenyeltem a műanyag fogam egy kis darabját lesz e valami bajom? Hogyan tudom én magam kiszedni?
Izomrángás
Jo napot! 23 éves vagyok, ma kezdtem el érezni a kezembe lévő izomrángást, főképp ha valamit a kezembe tartok, és ha a hasamon fekszem. A jobb...